Pastat ja risotot

Simpukka-chorizopasta

Jos joku ei vielä tiennyt, että minä syön simpukoita aina, kun mahdollista, niin nyt tietää. Simpukoita voi syödä aina ja kaiken kanssa. Ja siis aina, vuodenajasta riippumatta. Eli aina kun simpukoita tekee mieli. Ihan parhaimmalta ne kuitenkin maistuu Ranskan auringon alla kylmän valkoviinin kera. Ja ihan perinteisesti ranskalaisittain nautittuna eli ”Moules marinière”. Suomalaisittain Merimiehen simpukoiden tyyliin. Erinomainen ohje näille simpukoille löytyy muuten täältä Bistron sivuilta.

Aina ei kuitenkaan ole mahdollisuutta matkustaa Ranskaan simpukoiden perässä. Harmi sinänsä! Niinpä eiliseen simpukkahimoon päätin pyöräyttää tämän Simpukka-Chorizopastan. Himo lähti ja arvatenkin kaikki simpukat syötiin. Seuraavaa simpukka-annosta odotellessa!

Neljälle.

 • Simpukat
  • n. 500 g sinisimpukoita (joko tuoreita tai pakasteesta)
  • 2 salottisipulia
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 2 varsisellerinvartta
  • 2-3 dl hyvää valkoviiniä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1/2 punttia lehtipersiljaa
  • 1/2 punttia korianteria
  • (pari oksaa timjamia)
  • 1 tuore chili
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Voita
 • Lisäksi
  • 1 pkt (raaka) chorizoa (n. 4 ohutta makkaraa)
  • 400 g spaghettia
  • Pala parmesaania
  • Hyvää oliiviöljyä

Laita pastavesi kiehumaan. Muista reilu vesi ja suola. Keitä pasta al denteksi.

Pastan kiehumisen aikana valmista simpukat. Ohje löytyy Bistron sivuilta.

Lisäksi pilko ja paista chorizot kypsiksi kuumalla pannulla. Raasta reilusti parmesaania. Hienonna loput yrteistä.

Kaada pastasta vesi pois ja lisää pannulle/kasariin simpukoiden ja liemen joukkoon. Lisää mukaan myös makkarat ja osa parmesaanista. Sekoittele hyvin. Heitä päälle loput parmesaanista ja reilusti yrttejä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile heti!

Tämä pasta vaatii ehdottomasti seurakseen hyvän viinin!

Previous Post Next Post

You Might Also Like