Kanat, Pääruoat

Thai-kana

Tämä resepti on noussut ylivoimaiseksi suosikiksi joulupukin antamasta huippu hyvästä lahjakirjasta. Toistaiseksi. Olen varioinut alkuperäistä reseptiä lukuisia kertoja ja itse asiassa tämäkin resepti on yksi niistä variaatioista, ei siis täysin alkuperäisen ohjeen mukainen.

Pääraaka-aineen voi jokainen vaihtaa mieleisekseen. Yksi omista suosikeistani kanan jauhelihan lisäksi on turska. Nyhtökaura odottelee vielä vuoroaan. Myös yrttejä vaihtamalla saa helposti vaihtelua aikaiseksi. Kapen ohjeeseen kuuluu thai-basilika. Minä puolestaan liputan korianterin puolesta. Aina. Vaikka sitten kaurapuuron seassa.

Valkosipuli-inkivääri-chilitahna on tämän reseptin ydin ja ehdottomasti se paras osa. Siis todellakin niin hyvä, että eilen päädyin NUOLEMAAN PANNUN puhtaaksi. Kokeile itse. Voitko vastustaa kiusausta?!

Kahdelle-kolmelle.

 • 10 valkosipulinkynttä
 • 5 tuoretta chiliä
 • Pieni pala tuoretta inkivääriä (3-4 cm)
 • 400 g kanan jauhelihaa
 • 1 iso sipuli
 • Kourallinen kevätsipulia pilkottuna
 • 1 ruukku korianteria
 • 2 rkl soijaa
 • 2 rkl kalakastiketta
 • 1 tl sokeria
 • 1 limen mehu
 • Reilusti seesamiöljyä paistamiseen

Paista jauheliha seesamiöljyssä kullanruskeaksi ja siirrä hetkeksi sivuun toiseen astiaan.

Kuori valkosipulit, inkivääri ja halkaise chilit. Halutessasi poista chileistä siemenet. Surauta aimekset sauvasekoittimella tahnaksi.

Suikaloi sipuli ja kuullota suikaleita seesamiöljyssä muutaman minuutin ajan. Pilko sillä välin kevätsipuli ja korianteri. Lisää sipuleiden sekaan valkosipuli-inkivääri-chilitahna ja kypsennä hetki. Sekoita mukaan kypsä jauheliha, kevätsipulin renkaat, ja osa korianterista. Sekoittele hetki. Mausta soijalla, kalakastikkeella ja sokerilla. Lopuksi purista mukaan limen mehu. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile vaikka jasmiiniriisin kanssa.

Alkuperäinen resepti: Kari Aihisen parhaat reseptit, Kape 24 H / ”Matinkylän kana”.

Previous Post Next Post

You Might Also Like