Kalat, Pääruoat, Pastat ja risotot

Helppo tonnikalalasagne eli ”arkilassu”

Vaikka nykyään huonomuistinen olen, niin en minä unohtanut ole. En ruoanlaittoa enkä bloggaamista. Enkä missään nimessä teitä lukijoita. Positiivisella kateudella seuraan ammattibloggaajia, joiden tekemisen tahti on vähintäänkin päivittäistä. Oman tahdin ollessa välillä lähinnä kuukausittaista (jos sitäkään). Vähän hävettää. Hävettää, vaikka muistutan jatkuvasti itselleni, että minulle bloggaus on ”vain” harrastus. Toisille ammatti. Minulle ammatti ja ammattimaisuus on tässä tekemisessä (vielä) hyvin, hyvin kaukana.

Kun muutama vuosi sitten aloittelin bloggaamista asetin itselleni kaksi tavoitetta: joka toinen viikko -tahti, ja jatkuva kehittyminen ja pyrkimys parempaan. Kokonaisuutta ajatellen olen tavoitteessa, mutta kuukausi-tarkastelussa ajoittain epäonnistunut. En syytä siitä mitään enkä ketään, vähiten itseäni. Elämässä on nimittäin paljon muutakin, välillä kiirettäkin. Ja sitä kiirettä on tänä syksynä riittänyt, ainakin syksyn bloggausten perusteella:) Viisi viimeisintä postausta nimittäin liittyy nopeisiin arkiruokiin. Tässä teille nyt sitten kuudes. Pahoittelut. Lupaan, että jossain vaiheessa tiedossa on herkullista vaihtelua. Sitä odotellessa kannattaa työntää uuniin tämä mehevä ”arkilassu”.

Kiitos teille kärsivällisyydestä!

Neljälle.

  • Lasagnelevyjä
  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 2 prk kolme juustoa -ruokakermaa
  • 1 prk Napoli-pastakastiketta
  • 1 pussi juustoraastetta (esim. mozzarella)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • (Parmesaania)
  • (Timjamia)

Laita uuni kuumenemaan 180-200 asteeseen. Voitele lasagnelevyille sopiva uunivuoka.

Sekoita keskenään tonnikalat ja pastakastike. Maista ja mausta sitruunanmehulla sekä tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.

Kasaa ainekset vuokaan seuraavassa järjestyksessä: tonnikalakastike, (n. 1/3) kermaa, ohut kerros juustoraastetta, lasganelevyjä. Toista muutaman kerran, tästä määrästä taisi tulla 2 1/2 kerrosta. Jätä kastike/kerma/juustokerros päällimmäiseksi. Kypsennä uunissa noin puoli tuntia, jätä ”löysäksi. Koristele timjamilla ja parmesaanilla.

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply