Pastat ja risotot

Pasta Tapenade

Kokonainen kuukausi on kulunut edellisestä bloggauksesta aikaa. Hieman hävettää. Kiireisen kesäkuun lisäksi meidän perhettä vaivasi sitkeä allerginen flunssa, joka vei voimien lisäksi ruokaintoilijan tärkeimmän aistin – makuaistin. Nuo viikot oli pitkiä ja ennen kaikkea mauttomia. Makuaistin puuttumisesta huolimatta kokkasin kyllä innokkaasti, mutta blogiin asti en mitään uskaltanut päästää…varmaa ruokien mauissa ei ollut muuta kuin suolan määrä.

Tämä pasta valmistui juhannuksen jälkeisissä tunnelmissa, kun jääkaappi oli rääpitty oliivipurkkia lukuunottamtta tyhjäksi. Hyvää oli, väitti Iso Jii. Maistui kuulema hieman Espanjalta. Hyvä niin. Minä takaan kuitenkin vain, että pastan seuraksi tästä soosista löytyy riittävästi suolaa. Kannattanee kokeilla siitäkin huolimatta…

Neljälle.

 • 1 prk kalamataoliiveja
 • 1 valkosipulinkynsi
 • n. 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
 • Puristus sitruunanmehua
 • Suolaa
 • Mustapippuria

Lisäksi:

 • 400 g täysjyväspaghettia
 • Parmesaania
 • 1 tuore punainen chili
 • Ruohosipulia
 • Ranskankermaa

Laita pasta kiehumaan reiluun ja reilusti suolattuun veteen. Keitä maksimissaan ohjeessa annettu aika, jätä la denteksi!

Valmista pastan kiehuessa Tapenade. Valuta oliivit ja viipaloi valkosipuli, laita ne korkeaan astiaan. Lisää varovainen loraus oliiviöljyä ja surauttele muutama kierros sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljyä ohuena nauhana niin kauan kunnes tahnasta tulee tasaista ja löysähköä. Mausta Tapenade sitruunanmehulla, mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Valuta pasta ja sekoita Tapenade pastan joukkoon, kuumenna varovasti. Tarjoile parmesaanilastujen, ruohosipulin, tuoreen chilin ja ranskankerman kera. Toivottavasti maistuu!

Previous Post Next Post

You Might Also Like