Alkuruoat, Lihat, Pääruoat

Vitello Tonnato grillatusta possusta

Vitello Tonnato. Se Italian klassisin alkuruoka, johon jokainen meistä on varmasti joskus törmännyt. Kun annosta kerran maistaa, niin sitä himoitsee heti lisää. Maku on mahtavan koukuttava, eikä se todennäköisesti jätä ketään kylmäksi.

Perinteisesti Vitello Tonnato valmistetaan keitetystä vasikanlihasta, mutta possu tai esimerkiksi kalkkuna käy hyvin korvaamaan vaikeasti saatavan vasikan. Suosittelen kokeilemaan. Joko alkuruoaksi tai suoraan pääruoaksi, niinkuin meillä tällä kertaa tehtiin. Kaikki meni ja lautasetkin jälleen nuoltiin…

Neljälle alkuruoaksi, kahdelle pääruoaksi.

 • Possu
  • n. 400-500 g possun sisäfilettä
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
 • Tonnikalakastike
  • 1 tlk tonnikalaa öljyssä
  • n. 1,5 dl majoneesia
  • 2-3 rkl kapriksia
  • 1/2 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • Pieni kourallinen uuden sipulin vartta
  • 1 rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
  • 1 sitruunan mehu
  • (loraus kermaa tai vettä)
  • Mustapippuria
 • Viimeistelyyn
  • Sormisuolaa
  • Yrttejä
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä
  • (Parmesaanijuustoa)

Aloita valmistalla possu. Puhdista liha mahdollisista kalvoista. Hiero pintaan reilusti sormisuolaa ja mustapippuria. Grillaa possu suoralla lämmöllä lähes kypsäksi. Ota vetäytymään folioon. Liha saa jäähtyä kunnolla.

Valmista kastike. Valuta tonnikalasta öljy. Hienonna valkosipuli, sipuli ja timjami. Sekoita kaikki ainekset huolella keskenään. Voit halutessasi notkistaa kastiketta pienellä määrällä kermaa tai vettä.

Leikkaa jäähtynyt possu melko ohuiksi viipaleiksi. Asettele annos laakealle vadille haluamallasi tavalla. Viimeistele yrteillä, sormisuolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja halutessasi parmesaanilastuilla. Avaa pullo kylmää valkoviiniä ja nauti.

Previous Post

You Might Also Like