Pastat ja risotot

”Tuna”spagetti

Opiskeluaikojen jälkeen purkkitonnikala ei ole maistunut kovinkaan hyvälle. Kaikki tietävät syyn sen yliannostukseen. Nykyään käytän tonnikalaa arjessa, mutta silloinkin harvakseltaan. Tuoreena se on meidän suurta herkkua, mutta tuoreen saataavuus Sotkamossa on nolla. Välillä on kuitenkin hauska tarttua haasteeseen ja yrittää muuttaa tämä halpa purkkiruoka arjen herkuksi, helposti. Näin se onnistuu, usko pois.

Kolmelle-neljälle.

 • 2 purkkia hyvää vaalealihaista tonnikalaa (öljyssä)
 • 1 valkosipulin kynsi
 • 1 salottisipuli
 • 1/2-1 punainen chili (siemenet poistettuna)
 • 1/2 vihreä paprika
 • 1 pieni purkki kapriksia (liemineen)
 • 1/2 kasvisliemikuutio
 • 1/2 sitruunan mehu
 • 1,5 dl valkoviiniä
 • 1 ruukku tuoretta basilikaa
 • Oliiviöljyä
 • Loraus soijaa
 • Loraus pastan keitinvettä
 • Reilu pala parmesan juustoa
 • 300-400g täysjyväspagettia

Laita (hyvin suolattu) pastavesi kiehumaan ja keitä spagetti al denteksi. Spagetin kypsyessä valmista kastike. Pilko sipulit, chili ja paprika. Kuulota niitä hetki reilussa oliiviöljyssä siten, että pehmenee. Lisää tonnikalat (valuta enimmät öljyt pois) ja kaprikset, ja kääntele hetki. Murenna liemikuutio ja lisää sitruunanmehu sekä valkoviini. Anna porista pieni tovi alkoholin haihduttamiseksi. Huuhtele spagetti, mutta säästä hieman keitinvettä. Kaada spagetit kastikkeen sekaan. Heitä perään loraus keitinvettä ja soijaa. Käännä nupit kaakkoon ja ”paista” kunnes liika neste haihtunut ja maut tasaantuneet. Lisää raastettua parmesaania sekä revitty basilika. Tarkista maku. Säätele suolan määrää soijalla. Herkkua(ko)?!

Previous Post Next Post

You Might Also Like