Alkuruoat, Kalat

Uppomunaleivät

Nämä leivät (tai niiden idea) on pöllitty minun äitiltä. Oikeastaan enempää vakuuttelua leivät ei sitten tarvitsekaan. Oman äitin tekemä ruoka on nimittäin edelleen sitä kuuluisaa, maailman parasta ruokaa.

Minun arkielämän kohokohtia on ollut kyläily äitin luona. Tarjolla on aina jotain purtavaa. Ja joka kerta se jokin purtava maistuu yhtä hyvältä. Se maistuu parhaalta. Se maistuu Äitiltä. Tähän saakka nämä kyläilyt tosin ovat olleet harmillisen harvoja välimatkasta johtuen. Mutta, ensi viikolla kylään ei tarvitse mennä kivenheittoa kauemmaksi, sillä *taddadadaaaa*…kaikki tiet vievät Katajanokalle. Miettikääs sitä. Maailman parasta ruokaa tarjolla ihan tuossa naapurissa!!!

Kahdelle. Kaksi leipää.

  • 2 isoa paahtoleipää
  • 1 valkosipuli
  • n. 2 rkl piparjuurituorejuustoa
  • Salaatinlehtiä
  • 2-3 siivua kylmäsavulohta
  • 1 avocado
  • 1/2 sitruuna
  • Parmesaania
  • Basilikaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Oliiviöljyä

Uppomunat:

  • 2 kananmunaa
  • n. 1 l vettä
  • n. 0.7 dl väkiviinaetikkaa

Valmistele ensin leivät. Paahda leivät rapeiksi leivänpaahtimessa. Kuori valkosipuli ja hiero sitä leipien pintaan. Voitele leivät piparjuurituorejuustolla. Kokoa leipien päälle salaatti, kylmäsavulohi sekä kuutioitu avocado. Raasta päälle reilusti parmesaania.

Valmista uppomunat. Hyvä ohje löytyy Hekka Alenilta: Soppa365.

Lisää leipien päälle valmiit uppomunat. Rouhi mukaan suolaa ja mustapippuria. Purista päälle sitruunanmehua ja koristele basilikalla. Voit halutessasi viimeistellä leivät laadukkaalla oliiviöljyllä. Tarjoile heti!

Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply