Alkuruoat, Lisukkeet

Valkohomejuusto-Chiabatta

Rakkautta on…pieni yöpala Toisen palatessa työreissulta kotiin. Arjessa meillä rakastetaan enemmän teoilla kuin sanoilla. Ja teot ovat hyvinkin usein hyvää (ja yksinkertaista) ruokaa tai edes yksi suupalanen suukon lisäksi. Luulen, että tänään riittää tämä pieni pala leipää. Ei enempää sanoja. Kiva, kun tulit kotiin rakas.

6-7 leipäpalasta

  • 1 pieni Chiabatta-leipä
  • Pala valkohomejuustoa esim. Castello (n. 150g)
  • Pehmeää voita tai margariinia
  • Viikunahilloa
  • 1 rasia pekonisuikaleita
  • Tuoretta basilikaa
  • Chiliä myllystä
  • Mustapippuria

Leikkaa Chiabatta(tai haluamasi leipä) parin sentin viipaleiksi. Voitele leivät pehmeällä voilla tai margariinilla. Levitä päälle reilu kerros viikunahilloa sekä paksuhkot viipaleet valkohomejuustoa. Paahda 200 asteisessa uunissa kunnes juusto sulaa ja saa väriä. Leipien ollessa uunissa ruskista pekonisuikaleet pannulla rapeiksi. Valuta enin rasva pois. Lisää lämpimien leipien päälle basilikan lehtiä sekä pekonisuikaleita. Mausta reilusti chilillä ja mustapippurilla. Halutessa lorauta päälle hyvää oliiviöljyä. Uskoakseni tämä on rakkautta, klo 23.00.

Previous Post Next Post

You Might Also Like