Lisukkeet, Salaatit

Tahinilla maustettu raastesalaatti

Päivät pitenee ja sitä myöten myös juoksuinto kasvaa. Ainakin toivon niin. Seuraava tavoite nimittäin on asetettu ja ensimmäiset juoksuaskeleet kohti tavoitetta otettu. Kalkkiviivat odottaa kesäkuun toinen päivä Tukholmassa. Se on juhlamaraton sekä Tukholmalle että minulle. Tukholma juhlii 40. maratoniaan, minä puolestaan omaa kymmennettäni.

Kolmekymppisenä asetin itselleni tavoitteen, että olen juossut kymmenen maratonia ennen kuin täytän neljäkymmentä. Eilen vuosia täyttyi 38, joten piirun verran olen tavoitetta edellä. Edellyttäen siis, että Tukholmassa maaliin hölkkään. Mutta mitä sitten, kun tämä tavoite on saavutettu? Sitäpä jään nyt seuraavaksi miettimään.

Tämän ihanan raastesalaatin suikaloin itselleni lounashetkeen. Siihen hetkeen, kun päätin taas kuukausien tauon jälkeen alkaa treenaamaan.

Lisukkeeksi kahdelle. Tai lounaaksi yhdelle.

 • Kesäkurpitsa
 • 2 porkkanaa
 • 2 rkl seesaminsiemeniä
 • 1/2-1 rkl raastettua inkivääriä
 • 2 rkl rypsiöljyä
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 1/2 limen mehu
 • 1 rkl seesamiöljyä
 • 1/2 rkl tahinitahnaa
 • 1/2 rkl soijaa
 • 1/2-1 rkl riisiviinetikkaa
 • 1/2 tl suolaa
 • (1 tuore chili koristeluun)

Pese kesäkurpitsa ja kuori porkkanat. Suikaloi vihannekset julienne-raudalla tai leikkaa terävällä veitsellä ohuen ohuiksi viipaleiksi.

Raasta inkivääri ja sekoita kaikki kastikkeen ainekset kulhossa. Kaada kastike vihannesten joukkoon ja sekoittele hyvin. Voit syödä salaatin sellaisenaan, tai paistaa mukaan kanaa tai vaikka katkarapuja.

Alkuperäinen resepti: Soppa365 / Misolla maustettu kesäkurpitsa-seesamisalaatti

Previous Post Next Post

You Might Also Like