Alkuruoat, Lihat

Korealainen tartar

Mikä mahtava viikonloppu takana! Me nautitskeltiin Vuokatista oikein huolella Aurinkolatua hiihdellen, Ripa´s Kuppilan munkkeja monot jalassa herkuttelen sekä tietenkin lenkkeillen, samalla Vuokatin vaaroja ihaillen. Vuokattifiilis tuntuu vieläkin jäsenissä ja ennen kaikkea sydämessä.

Viikonlopun aktiviteetit kruunattiin tällä lähes suussa sulavalla Korealaisella tartarilla. Liha marinoitui maukkaaksi ja ihanan pehmeäksi mausteisessa soija-seesamiöljyssä. Kaveriksi se ei kaivannut muuta kuin munankeltuaisen ja tuhdin punaviinin. Ja tietenkin hyvän seuran.

Tartarin onnistumisessa tärkeintä on muistaa, että liha pitää tarvittaessa puhdistaa hyvin (mm.mahdolliset kalvot). Ja liha pitää pystyä leikkaamaan aivan ohuen ohuiksi viipaleiksi. Siihen auttaa lyhyt pakastaminen sekä tuplasti teroitettu veitsi. Kannattaa kokeilla!

Neljälle.

 • n. 400 g naudan sisäfileetä
 • n. 1 tl suolaa
 • 2 rkl seesaminsiemeniä paahdettuna
 • 3-4 valkosipulinkynttä
 • 2 kevätsipulin vartta
 • 6 rkl vähäsuolaista soijakastiketta
 • 6 tl seesamiöljyä
 • n. 1 tl mustapippuria myllystä
 • (n. 1 tl chilirouhetta)
 • (Puristus sitruunanmehua)

Lisäksi:

 • 4 kananmunan keltuaista
 • Sormisuolaa
 • Seesamiöljyä
 • Mustapippuria myllystä

Aloita puhdistamalla liha. Suolaa se sitten kevyesti pinnalta ja laita vartiksi viileään. Sen jälkeen pyyhi liha kuivaksi ja kääri tiukasti kelmuun. Laita liha pakastimeen 20-30 minuutiksi, tai kunnes se hieman kohmettuu. Valmista sillä aikaa marinadi.

Paahda seesaminsiemeniä kuumalla ja kuivalla pannulla koko ajan pyöritellen kunnes ne saavat hieman väriä. Hakkaa valkosipulit ja sipulinvarret pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Säästä osa seesaminsiemenistä koristeluun. Lisää halutessa sekaan chilirouhetta ja sitruunanmehua.

Ota liha pakastimesta ja leikkaa se heti terävällä veitsellä läpikuultavan ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet vielä ohuiksi suikaleiksi. Lisää lihat marinadiin ja annan maustua vähintään vartin verran. Marinadi kypsentää lihaa sopivasti. Annostele suikaleet kulhoihin ja lisää päälle muutama tippa seesamiöljyä sekä hyppysellinen sormisuolaa. Rouhi vielä mukaan mustapippuria. Laita tarjolle kananmunan keltuainen ja halutessasi makeaa soijaa. Toimii!

Alkuperäinen resepti: Soppa365 / Sanna Maskulin

Previous Post Next Post

You Might Also Like