Lisukkeet

Simppelit sämpylät

Näiden sämpylöiden alkuperäinen nimi on ”kuopaisusämpylät”. Hauska nimi, mutta me päätettiin Pikku Jiin kanssa muuttaa tuota nimeä meille sopivammaksi. Resepti on nimittäin niin simppeli, että siinä onnistuu myös 3-vuotias Nirso poika. Siis Nirso isolla ännällä. Pikku Jii ei nimittäin hyväksy leipäpuolesta suuhunsa muuta kuin näkkärin. Siis näkkärin ilman voita. Kuivan näkkärin. Se on herkkua se. Ollut jo kolme vuotta. Mutta näille sämpylöille hän antoi mahdollisuuden. Omin pikkukätösin lusikoiduista sämpylöistä hän haukkasi kerran. Yhden kerran, jonka jälkeen hän tuumasi ”ei kiitos enempää, ehkä joku toinen päivä lisää”. Toivo elää. Ehkä siis joku toinen päivä lisää.

14-16 sämpylää.

  • 3 dl 4-viljan hiutaleita
  • 3 dl sämpyläjauhoja
  • 1 ps kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 4 dl vettä
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 juoksevaa margariinia

Sekoita hiutaleet, sämpyläjauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri keskenään. Lämmitä vesi hieman lämpimämmäksi kuin kädenlämpö ja kaada mukaan. Sekoita, ja lisää lopuksi vehnäjauhot ja margariini. Sekoita vielä huolella. Jätä liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi noin puoleksi tunniksi.

Kuopaise taikinasta puikuloita sämpylöitä silikonilastan avulla siten, että vierität lastaa ja taikinaa varovasti kulhon reunaa myöten. Jos tämä ei onnistu, niin älä huoli, voit hyvin lusikoida takinasta haluamasi kokosia ”kekoja” leivinpaperoidulle pellille. Kauneudella ei ole väliä! Anna kohota liinan alla noin vartin verran. Paista sämpylöitä 250-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Syö lämpimänä voin ja sormisuolan kera. Ai jestas, että on hyvää!

Alkuperäinen resepti: Meillä kotona / Makulehti

Previous Post Next Post

You Might Also Like