Alkuruoat, Lisukkeet

Parsan makuista kevättä

Voi elämän kevät! Parsan ilmestyminen kauppojen hyllyille on varma kevään merkki. Talvi on nyt oikeasti taputeltu, vaikka eilinen hiihtolenkki vielä tuntuukin jaloissa. Räystäät tippuu vettä ja aurinko paistaa. Pääsiäisen juhlapyhät on onnistuneesti herkuteltu hyvässä seurassa. Pannulla paistuu kevään ensimmäinen parsanippu. Parempaa alkukevään fiilistä saa hakea.

Parsa on paitsi hyvänmakuinen, myös äärettömän terveellinen vihannes. Herkutella voi siis ihan huolella ja huoletta. Parsan voi valmistaa monella eri tapaa. Kokeile keittää, höyryttää, grillata tai pannulla paistamista. Hyvää kaikilla tavoin, kunhan muistat, ettet kypsennä parsoja liikaa! Alkuruoaksi, lisukkeeksi, salaatteihin, pastoihin, risottoihin tai syötäväksi sellaisenaan, parsa taipuu ihan kaikkeen, mielikuvitus on vain rajana. Klassikkoannoksen saat, kun valmistat kaveriksi ihanan voimaisen hollandaise-kastikkeen. Meillä maisteltiin ensimmäiset tangot yksinkertaisesti pannun kautta voisulan, paahdetun ilmakuivatun kinkun ja parmesaanin kanssa, nam! Parsanmakuista kevättä kaikille!

Kahdelle.

  • Nippu parsaa
  • 1-2 rkl voita paistamiseen
  • 1-2 rkl sulatettua voita päälle
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • Sitruunan mehua
  • Pala parmesaania raastettuna
  • 3-4 siivua ilmakuivattua kinkkua

Leikkaa parsoista puumainen tyviosa pois. Laita pannulle pari ruokalusikallista voita ja paista parsoja keskilämmöllä kunnes hieman pehmenevät. Jätä mieluummin liian napakaksi kuin päästät liian pehmeiksi. Paahda ilmakuivatut kinkut nopeasti kuumassa (225 astetta) uunissa ja anna hieman jäähtyä. Asettele parsat tarjoiluvadille. Sulata ruokalusikallinen/pari voita pannulla ja purista mukaan hieman sitruunanmehua. Kaada voisula parsojen päälle. Lisää ”revityt” kinkut ja parmesaanilastut mukaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti kylmän valkoviinin kanssa.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like