Alkuruoat, Keitot, Pääruoat

Maissi-palsternakkakeitto

Se saapui hento lumisade ja ”pikku” pakkanen myös Etelä-Suomeen. Pakkasmittari näyttää -7 astetta, mutta Foreca osaa kertoa, että ”tuntuu kuin -14”. Aamuinen kauppareissu kävellen todisti Forecan tuntemuksen oikeaksi. Tosin täällä Katajanokalla tuon tuntemuksen voinee edelleen tuplata. Täällä nimittäin tuulee aina, paljon ja vastaan. Ja aina vähän enemmän kuin muualla.

Sen verran tuo tuuli pääsi luihin ja ytimiin, että aamulla suunniteltu illan salaatti vaihtui kauppareissun aikana tähän ihanan samettiseen maissi-palsternakkakeittoon. Tabascon kera täys nappivalinta tämän kylmän pakkaspäivän iltaan.

Kahdelle-kolmelle (pääruokana).

 • 1 salottisipuli
 • 1 valkosipulinkynsi
 • Pieni pala, 2-3 cm, inkivääriä
 • 1 palsternakka (n. 200 g)
 • 1 tlk säilykemaissia (n. 165-200 g)
 • 6 dl kasvislientä
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1/4 tl cayennepippuria
 • 1 tl suolaa
 • 2-3 dl kuohukermaa
 • Korianteria
 • Tabascoa
 • Öljyä paistamiseen

Kuori ja pilko sipulit ja inkivääri. Kuori myös palsternakka ja kuutioi pieneksi. Valuta maissit ja tee kasviliemi joko fondista tai kuutiosta.

Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita, inkivääriä ja palsternakkoja muutaman minuutin verran. Lisää suola, juustokumina ja cayennepippuri, sekoittele hetki. Kaada mukaan maissit ja kasvisliemi. Keittele keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella samettiseksi. Kaada mukaan kerma ja kuumenna. Maistele ja mausta tarvittaessa lisää. Laita tarjolle korianteria (tai muuta tuoretta yrttiä) sekä tabascoa. Ihanan lämmintä!

Alkuperäinen resepti: Glorian Ruoka&Viini 1/2018

Previous Post Next Post

You Might Also Like