Alkuruoat, Lisukkeet

Tahnamaista juhlaa

Minusta on pikkuhiljaa kuoriutumassa tahna-friikki. Itse asiassa ihan sopivasti näin kevään ja kesän juhlien kulta-aikaan. Tähän mennessä himoituimman tahnan pöllin ystävältämme Markulta, joka oli valmistanut sen pyreeksi pihvin viereen. Jätin pyreestä vain öljyn vähemmälle, ja voilá, täydellinen tahna oli valmis! Mutta ei ollenkaan huono ollut Suvi sur le vif:in valkopaputahna eikä Vapun savusiikatahna(bloggaan sen myöhemmin). Erilaiset tahnat tosiaan sopii hienoimmankin juhlan tarjoilupöytään. Tai ihan vain juhannusjuhlien buffapöytään. Tahnojen alle vain tämä maailman paras Bistron näkkäri, niin menekki on taattu ja juhlavieraiden kiitokset ansaittu.

Noin pari desiä.

Latva-artisokkatahna:

  • 1 tkl säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
  • 1/2-1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • (Pieni loraus sitruunan mehua)

Valuta artisokan sydämet lävikössä. Viipaloi valkosipuli ja heitä kaikki ainekset blenderiin tai surauta tahnaksi sauvasekoittimella. Lisää öljyä vähitellen, niin saat itsellesi sopivan koostumuksen. Superhelppoa ja hyvää!

Vinkki: saat tästä ihanan samettisen pyreen, kun vain lisäät öljyä kunnes koostumus on löysempää. Lämmitä seos kattilassa juuri ennen tarjoilua. Sopii hyvin grillatun lihan kylkeen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like