Lihat, Pääruoat

Karamellipossupata

Kurkistus pataan! Tätä possupataa ei kannata ohittaa. 2,5 tuntia muhinut possun kassler on suussasulava ja sen karkkikastike ihan törkeän hyvä. Ja helppo! Tästä piti tulla ”kiinalainen karamellipossupata”, mutta kiinalaisten ainesten puutteessa tästä tuli ”pelkkä karamellipossupata”. En tiedä kiinalaisesta versiosta, mutta tämä ”pelkkä” versio ainakin toimii. Suolaista, makeaa ja sopivan etikkaista. Täysin vastustamatonta.

Kuuluisan Farangin karamellipossun tasolle pata ei ehkä yllä, mutta helppoudessa tämä päihittää Farangin version sata-nolla. Kaikki ainekset samaan pataan ja tulille. So Simple! Farangin karkkipossun ohjeen löydät myös Bistrosta. Kokeile jompi kumpi. Tai mielellään molemmat. Molempi parempi!

Noin neljälle.

 • 600-800 g possun kassleria
 • 4 valkosipulinkynttä
 • n. 4-5 cm pala inkivääriä
 • 1/2 dl ruokaöljyä
 • 5 rkl ruokokidesokeria
 • 4 rkl kuivaa sherryä
 • 4-5 rkl tummaa soijaa
 • 1 rkl väkevää etikkaa
 • 2 rkl riisiviinietikkaa
 • 2 tl suolaa
 • 1-2 tl mustapippuria
 • Lisäksi:
  • Tuoretta chiliä
  • Korianteria
  • Suolapähkinöitä

Paloittele liha suupaloiksi. Viipaloi valkosipulit ja inkivääri. Laita öljy kuumenemaan pannulle ja kuullota valkosipuleita ja inkivääriä öljyssä parin minuutin ajan. Älä polta. Lisää sokeri ja jatka kuullottamista kunnes sokeri sulaa. Lisää pataan lihat ja ruskista, paista noin viitisen minuuttia. Lisää sitten sherry, soija, etikka, suola ja pippuri. Laske lämpöä ja hauduta kannen alla vähintään 2 tuntia. Lihan pitää olla suussasulavan mureaa ja kastikkeen kiehunut kokoon. Maista ja mausta lisää. Minä lisäsin lopuksi vielä lorauksen etikkaa. Lisää tarjolle chiliä, korianteria ja suolapähkinöitä. Tarjoile riisin kanssa tai syö sellaisenaan. Nauti!

Alkuperäinen resepti: Kiinalainen karamellipossu, Glorian Ruoka&Viini (2/2017).

Previous Post Next Post

You Might Also Like