Alkuruoat, Kalat, Pääruoat

Fenkoli-savulohikeitto

Älä epäroi hetkeäkään! Jos vierastat fenkolia, niin testaa tämä keitto siitä huolimatta. Tai oikeastaan juurikin sen takia. Voin taata, että ihastut! Keitto on samettisen pehmeä ja kermainen, mutta ihanan raikas. Sopii hyvin fiinimmäksi alkuruoaksi tai hieman reilummalla kauhalla jaettuna ihan arkiruokailuunkin. Savulohella tai ilman. Keitto on nopea ja helppo valmistaa kunhan vain jaksat vähän pilkkoa. Hyvällä valkoviinillä kruunaat tämän lämpimän keittohetken.

Kolmelle-neljälle.

 • 2 keskikokoista fenkolia
 • 2 isohkoa perunaa
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 1/2 dl hyvää valkoviiniä
 • 5 dl kanalientä
 • 1 dl ruokakermaa
 • 1 dl ranskankermaa
 • 1/2 sitruunan mehu
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Loraus ruokaöljyä
 • Lämminsavulohta

Pilko valkosipuli ja sipuli. Lohko kuoritut perunat ja pestyt fenkolit. Freesaa ensin sipulit oljyssä, lisää fenkolit ja perunat, ja jatka freesaamista vielä hetki. Lisää valkoviini ja anna kuplia tovi. Lisää sitten kanaliemi ja anna porista miedolla lämmöllä n. 15-20 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat kypsiä. Surauta sauvasekoittimella sileäksi ja lisää kermat. Kuumenna ja mausta sitruunan mehulla, suolalla ja pippurilla. Kauho lautaselle ja pilko mukaan lämminsavulohta. Maistuu!

Kiitoksia jälleen inspiraation lähteille: Hannan Soppa ja Vappu Pimiä, Vapun Reseptikirja

Previous Post Next Post

You Might Also Like