Alkuruoat, Pääruoat

Samettinen tomaattikeitto

Jos joku vielä väittää, että hyvän ja laadukkaan ruoan tekeminen on työlästä tai aikaa vievää, niin syököön päänsä. Tai ainakin sanansa. Tämä ihanan samettinen tomaattikeitto on niitä vartissa valmista -ruokia, jotka pelastaa helposti ainakin yhden arkiruokailun. Niin hyvää tämä kuitenkin on, että toimii makunsa puolesta fiinimmän menun alkuruokana tai nerokkaana vierasvarana. Ja tähän aikaan vuodesta keittoa kelpaa tarjoilla hiihtolomaisille vaikka hiihtolenkin tai skimbauspäivän päätteeksi. Keiton ja lomalaisten seuraksi sopii hyvin raikas ja hapokas valkoviini.

Ideasta on jälleen kiittäminen sitä timanttista ystävää, jolta pöllin kaikki parhaimmat ideat päältä. Kiitos Annu. Tässä resepti pienesti tuunaillen alkuperäistä versiota. (Annulla oli vielä yksinkertaisempi versio: tomaatit, valkosipuli, Aura, tabasco, sokeri, suola ja pippuri).

Kahdelle.

 • 1 prk kuorittuja ja säilöttyjä tomaatteja (esim. Mutti/luomu)
 • n. 250 g paseerattua tomaattia
 • 1 dl vettä
 • 1 pieni salottisipuli
 • 2 valkosipulinkynttä
 • n. 10 tippaa tabascoa (tai maun mukaan)
 • Kourallinen tuoretta basilikaa
 • 1/2 kasvisliemikuutio
 • 1 tl ruokokidesokeria
 • Sormisuolaa
 • Mustapippuria
 • 1/3 pkt Aura-juustoa
 • Öljyä freesaamiseen

Kuori ja pilko sipuli sekä valkosipulin kynnet. Freesaa niitä kattilassa pienessä määrässä öljyä parin minuutin ajan. Muista keskilämpö, ettei pala. Lisää mukaan säilötyt ja paseerattu tomaatti sekä puolikas kasvisliemikuutio. Sekoittele hetki. Voit halutessa tässä vaiheessa lisätä hieman vettä. Revi basilika ja heitä mukaan. Mausta sokerilla, suolalla, tabascolla ja reilulla pippurilla. Porisuttele noin viitisen minuuttia. Ota kattila liedeltä ja surauttele samettiseksi sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin liedelle ja murentele Aura-juusto mukaan. Kuumenna, mutta älä enää keitä. Maistele ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile voileipäkeksien, ruislastujen tai tuoreen leivän kanssa. Bon Appetit!

Previous Post Next Post

You Might Also Like