Alkuruoat, Kalat, Pääruoat

Frittimuikut

Kevään paras viikonloppu päättyi aurinkoiseen äitienpäivään. Ihanan lämmin viikonloppu sisälsi shampanjan lisäksi lenkkeilyä ja pyöräilyä, hiekkakakkuja ja vesileikkejä sekä yltiöpäistä herkuttelua. Nämä kesän ekat frittimuikutkin paistettiin. Sunnuntain ja tiistain välisenä yönä lämpötila sitten laskikin vaatimattomasti viisitoista astetta ja vesisade alkoi hakata ikkunaa. Ei haittaa. Sateesta huolimatta päällimmäisenä tunteena on edelleen kiitollisuus. Elämän suurin onni on olla äiti. Onnea on myös omistaa maailman paras äiti.

Kahdelle.

  • n. 400-600 g (puhdistettuja) muikkuja
  • 2-3 dl ruisjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • Suolaa (1-2 tl)+sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • (Chilirouhetta)
  • n. 1 l ruokaöljyä

Huuhtele ja kuivaa muikut. Vatkaa munien rakenne rikki ja mausta ruisjauho suolalla, pippurilla ja halutessa chilirouheella. Pyörittele muikut ensin kanamunassa ja sitten jauhoissa. Kuumenna öljy suuressa kattilassa n. 180 asteiseksi ja friteeraa muikut kullanruskeiksi ja rapeiksi muutama kerrallaan. Nostele reikäkauhan avulla ritilän ja/tai talouspaperin päälle valumaan. Ripottele päälle vielä sormisuolaa. Napostele ihan sellaisenaan!

Previous Post Next Post

You Might Also Like