Salaatit

Panzanella

Aijettä! Italialainen Panzanella maistuu hyvin näin talvella. Mutta se maistuu myös kesällä. Ja keväällä ja syksyllä. Se maistuu myös yksin syötynä. Panzanellaa olen syönyt satoja kertoja, mutta ensimmäistä kertaa tein tämän ihan itse. Ja ihan itselle. Tiedättekö miksi? No siksi, että Juha on Kiinassa. Ja erityisesti siksi, ettei Juha edelleenkään syö tomaattia. Se on Panzanellan kanssa hieman huono yhtälö, sen yhden pääraaka-aineen ollessa tomaatti. Kypsien tomaattien lisäksi salaattiin kuuluu eiliseltä kuivahtanut leipä, hyvä oliiviöljy ja viinietikka. Kaiken muun voi vapaasti varioida fiiliksen mukaan. Maistuu siis ihan aina ja yksin syötynä #ihanitselletein #ihanyksinnautin #pientähelpotustaikävään.

Kahdelle reilusti.

 • 4 viipaletta kuivahtanutta leipää
 • 1 rasia (250g) makeita kirsikkatomaatteja
 • 1/2 kurkku
 • 1 pieni punasipuli
 • n. 1 dl haluamiasi oliiveja esim. kalamata
 • n 80-100 g Pecorino-juustoa
 • Sormisuolaa
 • Mustapippuria
 • Kastike:
  • 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 1 tl suolaa
  • Mustapippuria

Aloita kastikkeen valmistamisesta. Hakkaa valkosipulinkynsi pieneksi ja sekoittele kaikki ainekset keskenään.

Rakenna sitten salaatti. Leikkaa kuivanut leipä pieniksi kuutioiksi, ja heitä ne kulhon pohjalle. Kaada noin kolmannes kastikkeesta leipien päälle ja sekoittele. Lohko sitten tomaatti ja hienonna punasipuli. Poista kurkusta sisälmys pienen lusikan avulla ja leikkaa viipaleiksi. Leikkaa oliivit ja murenna pecorinon palasesta rouheita paloja. Lisää kaikki ainekset leipien sekaan, kaada loput kastikkeesta päälle ja sekoittele hyvin. Anna tekeytyä pieni hetki viileässä. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile tomaatista tykkäävälle kaverille. Tai nauti yksin.

Previous Post Next Post

You Might Also Like