Kalat, Pääruoat

Tonnikalapihvit

Nämä tonnikalapihvit ovat ihan timanttinen ruoka kiireiseen tai laiskaan arkeen. Ja ainakin yhtä timanttinen on ystävä, jolta idean kaappasin. Annu oli keksinyt maustaa purkkitonnikalan omaan makuun sopivaksi ja pyöräyttää niistä maukkaat pihvit. Minä jäin vain hämmästelemään, että miksi en itse tätä oivaltanut?! Nämä pihvit on oikeasti niin helppo ja nopea valmistaa, että ne livahtavat lautaselle vähän niinkuin huomaamatta. Ja mikä parasta, hinnalla tätä ruokaa ei saa pilattua. Melko kevyttäkin tämä on. Ja älyttömän hyvää. Kannattaa ehdottomasti kokeilla. Lupaan, että ehdit kiireessä ja jaksat laiskana.

Neljä isoa tai kuusi pientä pihviä.

 • 1 prk tonnikalapaloja öljyssä
 • 1 prk tonnikalapaloja makeassa chilikastikkeessa
 • 1 salottisipuli
 • 1/2 punttia persiljaa
 • 1/2 dl ruiskorppujauhoja
 • 1/2 dl ruokakermaa
 • 1 kananmuna
 • Mustapippuria
 • Sormisuolaa
 • Lisäksi:
  • Seesamiöljyä paistamiseen
  • Parmesaania raastettuna

Valuta tonnikaloista enimmät öljyt. Hienonna sipuli ja persilja. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna turvota hetki (n. 5 min). Muotoile taikinasta haluamasi kokoisia pihvejä. Kuumenna paistinpannu. Lorauta pannulle seesamiöljyä muutaman ruokalusikallisen verran ja paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi. Tarjoile vaikka vihersalaatin ja Bistron peston kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like