Kanat, Pääruoat

Vartin Kana-Teriyaki

Saatoin vähän huijata. Ehkä ei ihan vartissa, mutta nopeasti kuitenkin. Todellisuudessa aikaa meni riisin keiton ja kastikkeen valmistumisen ajan. Kanat paistui pannulla siinä sivussa. Myös arjessa siis ehtii hyvinkin tehdä makumatkan vaikkapa Japaniin. Annos on muuten niin herkullinen, että se käy hyvin myös viikonlopun kokkauksiin. Esillepanoon kannattaa kyllä silloin satsata, kun aikaakin on enemmän. Kaunis on annos on oikeasti puoliruokaa.

Papusalaatti jauhelihasta, ”Tuna”spagetti ja Vartin Kana-Teriyaki. Siinä oli tämän viikon arkiruokahaasteet (lohi jää ensi viikkoon). Toivottavasti tykkäsitte! Seuraavaksi siirrytään sormet syyhyten viikonlopun suunnitteluun, ja herkutteluun.

Kahdelle nälkäiselle.

 • n 300-400g ohuen ohuita kanan rintaleikkeitä (maustamattomia)
 • Sormisuolaa
 • Kastike
  • 1 dl vettä
  • 1 dl vähäsuolaista soijaa
  • 2 rkl sakea (riisiviini)
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • Maizenaa suurustamiseen
 • Seesaminsiemeniä
 • (Tuoretta chiliä tarjolle)
 • (Basmatiriisiä kahdelle)

Aloita kastikkeen valmistamisesta. Mittaa vesi kattilaan ja kiehauta. Lisää sokeri ja anna liueta. Lisää sake ja soija, ja anna kiehua hiljalleen n. 10 minuuttia. Laita tällä välin riisit kiehumaan ja kanat paistumaan, ripottele kanoille hieman suolaa. Lisää kanojen paistamisen loppuvaiheessa osa kastikkeesta kanojen joukkoon ja anna porista pieni hetki. Suurusta loppuosa kastikkeesta Maizenalla ja keittele loppuun kiiltäväksi ja ihanan karamellimaiseksi. Laita kanat tarjolle, kaada suurustettu kastike päälle ja koristele seesaminsiemenillä sekä halutessa chilillä. Tarjoile vaikka riisin tai salaatin kera. Ihanaa!

P.S. Teriyaki-kastike sopii hyvin myös esim. lohen kanssa. Kokeile rohkeasti!

Alkuperäinen resepti: Tomi Björck, Huippukokin kotiruokaa 2

Previous Post Next Post

You Might Also Like