Kalat, Kastikkeet, Pääruoat

Paistettua kalaa ja piparjuuritsatsiki

Tuore, voissa paistettu kala ei välttämättä kaipaa rinnalleen kuin hyvän ja raikkaan valkoviinin. Jos kuitenkin haluat herkutella oikein huolella, niin kokeile kaveriksi tämä ihanan raikas piparjuuritsatsiki. Mielettömän hyvää, ja ennen kaikkea helppoa herkuttelua vaikkapa perjantai-iltaan. Kehtaa hyvin tarjota myös vieraille, ihan tällaisenaan. Tai lisukkeeksi kelpaa vaikkapa paistetut vihreät parsat tai neulapavut. Yksinkertainen on kuitenkin usein kaunista.

Kahdelle.

 • n. 500g vaaleaa kalaa esim. kuhaa
 • Suolaa

Tsatsiki:

 • 3 dl turkkilaista jogurttia
 • 1 kurkku
 • 2-3 pientä retiisiä
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2-3 cm:n pala piparjuurta
 • 1 rkl hunajaa
 • Reilu puristus sitruunanmehua
 • Suolaa
 • Mustapippuria

Valmista ensin tsatsiki. Leikkaa kurkusta keskiosa pois. Raasta kurkku ja retiisit ohuiksi siivuiksi. Raasta myös valkosipulinkynsi ja piparjuuri raastimen hienoimmalla kohdalla. Valuta kurkusta enin neste pois esim. lävikön tai suodatinpussin avulla. Sekoita kaikki ainekset jogurttiin ja lisää hunaja, sitruunanmehu sekä suolaa ja mustapippuria. Anna maustua viileässä ainakin puoli tuntia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa, sitruunamehua ja mustapippuria.

Suolaa ja pippuroi kalat. Ja paista nopeasti kuumalla pannulla pintarapeaksi. Tarjoile tsatsikin ja valkoviinin kanssa.

Idea tsatsikiin: Jari Lahdenoja, Aleksi Lahdenoja, Miikka Väisänen, Copas y Tapas erilaisia tapoja

Previous Post Next Post

You Might Also Like