Kastikkeet, Lihat, Pääruoat

Mini-lammasburgerit

Hyvää Uutta Vuotta! Ja onnea Suomi 100-vuotta!

Lupaan kiukutella vähemmän. Ja lupaan nauraa enemmän. Lupaan siivota sovussa. Lupaan lenkkeillä enemmän ja sohvailla vähemmän. Lupaan Yrittää enemmän. Lupaan hermostua harvemmin. Ja lupaan halata useammin. Lupaan sitä ja lupaan tätä. Tai sitten en lupaa mitään. Paitsi tehdä aina parhaani. Joskus siivouspäivänä en tee sitäkään. Lupaan kuitenkin nauttia elämästä. Aina hetkittäin. Koska elämä on juuri tällaisena hyvää.

Luvataan vähemmän ja nautitaan enemmän. Vaikka ensi alkuun näistä Lammasburgereista.

Herkullista Vuotta 2017!

Kahdelle – neljä pientä burgeria.

  • Tsatsiki:
    • 1 prk kermaviiliä
    • 1 valkosipulinkynsi
    • 1/3 kurkku raastettuna
    • 1 tl hunajaa tai sokeria
    • Pieni kourallinen tuoretta minttua
    • Suolaa
    • Mustapippuria
    • Puristus sitruunan mehua
  • Tulinen majoneesi:
    • 2 rkl täysmajoneesia
    • 1 tl Togarashia tai muuta vahvaa chilisekoitusta
  • Lammas / karitsa:
    • Öljyä paistamiseen
    • n. 400 g lampaan tai karitsan jauhelihaa
    • 2 valkosipulin kynttä
    • 1/2 sipuli
    • 1 lihaliemikuutio
    • 2 rkl tomaattipyreettä
    • n. 2 dl vettä
    • 5-10 tippaa tabascoa (tai maun mukaan)
    • Pieni kourallinen minttua
    • Pieni kourallinen persiljaa
    • Mustapippuria
    • Tarvitaessa suolaa
  • Lisäksi:
    • Punasipulia viipaloituna
    • Fetajuustoa murennettuna
    • Yrttejä koristeluun
    • Pieniä haluamiasi sämpylöitä

Valmista ensin tsatsiki. Raasta kurkku ja valuta enimmät nesteet siivilän avulla. Hakkaa valkosipuli pieneksi ja hienonna yrtit. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Laita maustumaan viileään.

Valmista sitten majoneesi sekoittamalla Togarashi tai muu chiliseos majoneesiin. Anna maustua viileässä burgereiden valmistumisen ajan.

Leikkaa sipuli ja valkosipuli pieneksi ja kuullota niitä hetki pannulla reilussa öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää lihaliemikuutio ja anna liueta. Purista mukaan tomaattipyre ja vesi. Sekoittele hyvin. Anna kuplia miedolla lämmöllä noin vartin verran, kunnes suurin osa nesteestä on haihtunut ja kastike sakeutunut. Lisää yrtit ja mausta tabascolla, suolalla ja pippurilla. Anna maustua vielä noin viisi minuuttia.

Paahda sämpylät ja leikkaa sipuli. Murenna fetajuusto. Revi lisää yrttejä. Kokoa burgerit haluamallasi tavalla. Hyvä punaviini ei tee koskaan pahaa.

Idea burgereihin: Tomi Björck, Huippukokin kotiruokaa 2, ”mintulla maustettua lammasta, fetaa ja pitaleipää”.

Previous Post Next Post

You Might Also Like