Alkuruoat, Kalat

Tunatataki

Vähiin käy ennen kuin loppuu. Viimeistä päivää viedään. Pieni haikeus on pinnalla, mutta mieli ja sydän on jo matkalla kotiin. Kotiinpaluu onkin aina yksi reissun kohokohdista. Takana on kuitenkin jälleen ikimuistoinen reissu…30 päivää aurinkoa ja uintia, kymmeniä ja kymmeniä juotuja viinipulloja, noin parisataa juostua kilometriä ja useita satoja tunteja ihanaa yhdessäoloa. Unohtamatta näitä lukuisia Tunatatakeja, joita jaksoin syödä lähes kyllästymiseen saakka. Mutta siis vain lähes. Siinäpä kiteytettynä tämä reissu. Ihan parasta elämää keskellä pimeää marraskuuta.

Kuvan Tunatatakia en tehnyt itse. Maistelin tämän Playa Amadoresin Aqui-ravintolassa. Tein sitä kyllä myös omin kätösin, mutta kuva jäi aina nappaamatta. Annos on siis todella helppo valmistaa myös kotikeittiössä. Samalla ohjeella kuin Bistron Lohitataki tämäkin onnistuu ihan varmasti. Kastikkeeksi kelpaa samaisessa ohjeessa oleva soijaseesamidippi reilulla korianterilla lisättynä. Ja juomaksi kylmä valkoviini. Takaan, että tähän ei kyllästy kymmenienkään annosten jälkeen. Ihan mielettömän hyvää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like