Salaatit

Vietnamilainen Pihvisalaatti

Jouluruokaähkyä kannattaa yrittää välttää viimeiseen saakka. Överit ehtii vetää sitten aattona, perinteiseen tyyliin. Jouluvalmisteluiden ohessa voi kuvun ravita vaikka tällä raikkaalla salaatilla. Mutta jos oikein kinkusta tykkää, niin varaslähdön aattoon voi ottaa vaihtamalla salaatisssa olevan sisäfileen kinkuun. Tai vaikka kalkkunaan tai kalaan. Kaikki käy, kunhan kohtuus säilyy. Ja jos ei säily, niin ei sitä tarvitse kertoa kellekään. Sulatella voi ihan itsekseen. Ja hiljakseen. Jouluunkin on vielä onneksi aikaa.

Kahdelle.

 • Salaatti:
  • 200-300g naudan sisäfileettä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • Sormisuolaa
  • 1 iso porkkana
  • 1/2 kurkku
  • 2 varsisellerin vartta
  • 1 pieni kiinankaali
  • 1 salottisipuli
  • 1/2 punttia minttua
  • 1/2 punttia korianteria
  • Kourallinen suolattuja cashew-pähkinöitä tai suolapähkinöitä
 • Kastike:
  • 3 limen mehu
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 2-3 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 1 valkosipulinkynsi raastettuna
  • 1 pieni punainen chili viipaloituna (siemenet poistettuna)
  • 1 tl sokeria

Suolaa sisäfilee joka puolelta kevyesti sormisuolalla, anna suolaantua vähintään varttitunti. Valmista sillä aikaa kastike. Raasta inkivääri ja valkosipuli. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoittele kunnes sokeri sulaa. Laita viileään odottamaan tarjoilua.

Paista sisäfileettä kuumalla pannulla seesamiöljyssä kunnes lihasta tulee ”napakka”. Näin liha jää reilusti roseeksi. Laita liha folioon, lorauta mukaan muutama ruokalusikallinen kastiketta ja kääri kunnolla kiinni. Anna levähtää kasvisten pilkkomisen ajan.

Viipaloi kurkku(poista keskusta ensin lusikalla), varsiselleri, kiinankaali ja sipuli. Höylää porkkanasta ohuita lastuja. Hienonna yrtit ja murskaa pähkinät. Yhdistä kaikki keskenään.

Leikkaa lihasta ohuita viipaleita ja suikaloi halutessa pieniksi suupaloiksi. Heitä lihat salaatin mukaan ja kaada kastike päälle, myös foliosta. Sekoittele kunnolla. Koristele yrteillä ja pähkinöillä. Hyvää on, övereillä tai ilman.

Alkuperäinen resepti: Kotiliesi Ruoka 2016

Previous Post Next Post

You Might Also Like