Alkuruoat, Kalat

Skagenröra

Jouluviikko on täällä. Onneksi tänään on maanantai. Ja jouluaatto vasta lauantaina. Kätevän emännän joulun ”pistotehtävä -lista” nimittäin kasvaa päivä päivältä. Päivät puolestaan vähenevät samaa tahtia listan kasvamisen kanssa. Mutta onneksi minulla on vastuu (vain) tästä kokonaisuudesta. Ja Juhalla niistä pistotehtävistä. Voin nimittäin taata, että se lista tulee olemaan pitkä, viimeistään loppuviikosta. Ei käy kateeksi ei. Kannustukseksi tekaisin tänään tämän ihanan Skagenröran ravunpyrstöistä. Ajatuksena hyvä ruoka, helpompi jouluviikko. Molemmille meille. Makean limpun tai saaristolaisleivän päällä Skagenröra taipuu helposti myös joulun alkupalapöytään. Stressitöntä jouluviikkoa pistotehtävistä huolimatta…

Kulhollinen.

  • 2 prk joki- tai punaravun pyrstöjä suolalimessä (1 prk n. 170g valutettuna)
  • 1 pieni tai 1/2 iso punasipuli
  • 1 dl tuoretta tilliä
  • 1-1,5 dl täysmajoneesia
  • 0,5 dl ranskankermaa
  • 0,5 dl smetanaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • Ripaus sormisuolaa
  • Mustapippuria

Valuta ravunpyrstöt siivilässä huolellisesti. Hienonna punasipuli ja tilli. Sekoita kulhossa majoneesi, ranskankerma, smetana ja sitruunanmehu. Halutessasi pilko ravunpyrstöt pienemmiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään, ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää tarvittaessa majoneesia. Anna maustua pieni hetki viileässä. Tarjoile haluamasi leivän kaverina.

 

Previous Post Next Post

You Might Also Like