Jälkkärit

Tumma minttukaakao ja kaurapitsit

Talvessa parasta on höyryävän kuuma minttukaakao. Se joka väittää vastaan, on väärässä. Juo ja Nauti. Piste.

Kahdelle.

  • Minttukaakao:
    • 2 -2 1/2 dl kevytmaitoa
    • 0,5 dl tummaa kaakaojauhetta
    • 1 1/2 dl (ruokokide)sokeria
    • 100 g talousuklaata
    • 1 snapsilasillinen Minttulikööriä
  • Kaurapitsit:
    • 75 g voita
    • 1,5 dl sokeria
    • 3 dl kaurahiutaleita
    • 1,5 rkl vehnäjauhoja
    • 1,5 tl leivinjauhetta
    • 1 kanamuna
    • Ripaus kanelia tai kardemummaa

Valmista ensin kaurapitsit. Sulata voi ja sekoita joukkoon kaikki muut ainekset. Nostele taikinasta noin ruokalusikan kokoisia nokareita leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteisessa uunissa noin 6-8 minuuttia. Anna jäähtyä kunnolla, jotta pitseistä tulee rapeita.

Jäähtymisen aikana valmista kaakao. Kuumenna maito (pinnoitetussa) kattilassa. Siivilöi joukkoon kaakao koko ajan sekoittaen. Sulata suklaa vesihauteessa. Lisää maitokaakaoseos vähitellen sulaneeseen suklaaseen. Sekoittele hyvin. Lopuksi lorauta joukkoon minttulikööri ja sekoita vielä kerran. Dippaile rapeilla kaurapitseillä. Ai taivas, kun on hyvää!

Huom! Kaakaon on tarkoitus jäädä hieman paksuhkoksi. Jos et pidä tummasta suklaasta, voit korvata taloussuklaan maitosuklaalla.

Idea kaakaon reseptiin: Glorian Ruoka&Viini (1/2013).

Alkuperäinen resepti kaurapitseille: Kinuskikissa

Previous Post Next Post

You Might Also Like