Jälkkärit

Syntisen hyvä suklaamousse

Suklaa on syypää mun hymyyn, vai miten se meni? Meillä tarjottavissa jälkkäreissä maistuu useinmiten se syntisen hyvä suklaa. Tässä yksi omista suosikeistani, suussa sulava suklaamousse, joka koukuttaa hetkessä. Ennen kuin maistellaan muita suosikkeja suklaajälkkäreistä (mm. suklaavanukasta, suklaafondantia, suklaista creme bruleeta tai peltisuklaata) nuollaan nämä kupit puhtaiksi!

Noin kuudelle.

  • 4 kananmunaa
  • 200g taloussuklaata
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • Loraus konjakkia (tai minuttulikööriä)

Sulata suklaa vesihauteessa. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kuppeihin. Vatkaa kerma vaahdoksi omassa kulhossa ja ja valkuaiset omassa kulhossa. Valkuaiset pitää muistaa vatkata kovaksi vaahdoksi. Sekoita jäähtyneeseen suklaaseen keltuaiset ja kääntele keltuais-suklaaseos kermavaahdon joukkoon ja sekoita varovasti. Lisää joukkoon ja vielä valkuaisvaahtoo ja kääntele varoen tasaiseksi. Mausta mousse halutessa konjakilla tai liköörillä. Annostele kuppeihin ja laita peitettynä jääkaapiin noin parin tunnin ajaksi. Tarjoile vaikka raikkaiden marjojen kanssa!

Alkuperäinen resepti: Vapun reseptikirja, Vappu Pimiä

Previous Post Next Post

You Might Also Like