Kastikkeet, Salaatit

Parsakaali-pekonisalaatti

Jos teidän(kään) perheessä parsakaali ei keiku suosikkina ruokalistan kärjessä, niin siedätys kannattaa aloittaa tällä parsakaali-pekonisalaatilla. Rapeaksi paistettu pekoni tuo salaattiin sopivan suolan ja jogurttikastike ihanan happamuuden. Parsakaalet puolestaan kannattaa heittää mukaan joko raakana tai reilusti al dentenä, jotta suu saa rapeaa rouskuteltavaa. Vettyneet ja ylikypsäksi keitetyt parsakaalet ovat oikeasti kammottavia, joten keitä tai hyörytä halutessasi vain korkeintaan pari minuuttia. Lisää salaatin mukaan vaikka vuonankaalta ja punasipulia. Ja lopuksi kruunaa salaatti kuivatuilla karpaloilla ja parmesaanilastuilla. Suolaa ja pippuria ei tietenkään sovi unohtaa. Uskoisin, että uppoaa. Ja jos ei uppoa, niin jätä parsakaalet jatkossa kauppaan…

Kahdelle.

 • 300-400 g parsakaalia
 • 1 punasipuli
 • Kourallinen vuonankaalta tai pinaattia
 • 1/2 pakettia pekonia
 • Puoli kourallista kuivattuja karpaloita
 • n. 100 g parmesaania
 • Kastike:
  • 1 1/2 dl luonnonjogurttia
  • 2 tl hunajaa
  • 2 tl kokojyväsinappia
  • Reilu puristus sitruunanmehua
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Aloita valmistamalla kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita maustumaan jääkaappiin salaatin valmistumisen ajaksi.

Paista pekonit pannulla rapeaksi ja valuta rasva talouspaperin päällä. Leikkaa parsakaalen kukinnot suupaloiksi ja huuhtele hyvin. Voit halutessa hetken keittää. Pilko punasipuli ja raasta parmesaani. Huuhtele vuonankaali tai pinaatti. Yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhoon, murustele myös jäähtynyt pekoni mukaan. Sekoita kastike varovasti joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.

Alkuperäinen resepti: Vuoden keittokirja, Henri Alen ja Annukka Oksanen.

Previous Post Next Post

You Might Also Like