Jälkkärit

Oreo-jätski

Jäätelö-överit. Tuo sana kuvaa parhaiten teinivuosien muistoja, jolloin kesätyöpaikkana oli jäätelökoppi. Kesä toisensa jälkeen, 6-8 tuntia päivässä pyörittelin jäätelöpalloja. Ja söin. Söin niin paljon, että sain huonon olon ja jäätelökrapulan. Päivä toisensa jälkeen päätin, etten enää ikinä söisi jäätelöä, mutta jo seuraavana päivänä oli minttupallo huulilla. Minttu oli siis suosikki, mutta lakritsi hyvä kakkonen. Ja jos tämä kotitekoinen Oreo-jätski olisi jo silloin keksitty, olisi se kiilannut helposti kärkeen. Ihanan kermainen koostumus ja hieman kinuskinen maku. Lähes täydellinen.

Noin kuudelle.

  • 4 dl kuohukermaa
  • 1 prk kondensoitua maitoa (sokeroitu/makeutettu)
  • 1 pkt (n 12 kpl) Oreo-keksejä
  • 1-2 rkl konjakkia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rouhitut Oreo-keksit ja kondensoitu maito, ja sekoita hyvin. Mausta vielä pienellä määrällä konjakkia. Kaada sopivaan astiaan ja pakasta vähintään neljä tuntia. Ota sulamaan hieman ennen tarjoilua, jotta koostumus on pehmenee. Tarjoile sellaisenaan tai tuoreiden marjojen kanssa. Vaarana on jäätelö-överit.

Alkuperäinen resepti: Kokit ja Potit

Previous Post Next Post

You Might Also Like