Lihat, Pääruoat

Tahmanuudelit

”En syö” huutaa 2-vuotias uhmalapsi. Toistaa tätä samaa mantraa noin sata kertaa muutamassa minuutissa, ennen kuin loppuun heittää lattialla kunnon itkupotkuraivarit. Kauhean rentouttava perheen ruokailuhetki ja (henkinen) taistelu on alkanut. Kuulostaako tutulta? Ei hätää. Näihin hetkiin voi varautua oikeastaan vain yhdellä tavalla. Nimittäin lohturuoalla. Oma pää pysyy kasassa, kun maha on täynnä hyvää ruokaa. Tärkeintä on siis varmistaa, ettei itse lähde taisteluun nälkäisenä. Siihen ei riitä lapsen lautaselta härppiminen vaan kunnon kupillinen vaikka näitä ihanan lohduttavia Tahmanuudeleita. Niiden ansiosta mieli on tyyni vielä siinäkin vaiheessa, kun lapsi kiipeää nöyränä viereen lusikoimaan omaa lautastaan tyhjäksi. Taistelu on voitettu 1-0. Tällä(kin) kertaa.

Neljälle.

 • 300 g naudan minuuttisuikaleita
 • 1 pieni rasia tuoreita herkkusieniä
 • 1 paprika
 • 1 ruukku ruohosipulia
 • (1 ruukku korianteria)
 • 3 rkl seesamiöljyä
 • n. 200 g munanuudeleita
 • Kourallinen seesaminsiemeniä
 • Kastike:
  • 3 rkl soijaa
  • 2 rkl Hoisin-kastiketta
  • 2 rkl sokeria
  • 2-3 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 0,5-1 rkl chilikastiketta (esim. Sriracha)

Valmista ensin kastike. Kuori ja raasta inkivääri, ja sekoita kaikki ainekset keskenään.

Viipaloi sienet ja pilko paprika. Hienonna yrtit. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Muista huuhtoa hyvin kylmällä vedellä. Jätä valumaan. Kuumenna pannu ja lisää seesaminöljy sekä naudan suikaleet. Paista hetki. Lisää mukaan sienet ja paprika. Paista muutamia minuutteja kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet. Kaada mukaan nuudelit, kastike sekä osa yrteistä. Sekoittele hyvin ja anna paistua vielä noin viitisen minuuttia. Kastikkeen on tarkoitus tehdä nuudeleista ihanan tahmaisia. Maistele ja mausta tarvittaessa lisää. Koristele seesaminsiemenillä, lopuilla yrteillä ja tarjoile heti. Ihan kauhean lohduttavaa.

Alkuperäinen resepti: ”Paistetut vihreät nuudelit”, Riikka Väliahde, Soppa365.

Previous Post Next Post

You Might Also Like