Kanat, Pääruoat

Hoisin-kana pikana

Siihen meni noin seitsemän minuuttia, kun tämä kana oli valmista hotkittavaksi. Pari minuuttia marinadin sekoittamiseen ja loput viisi minuuttia fileiden paistamiseen. Ei sillä, että kokkaamisen pitäisi olla mitään kilpajuoksua aikaa vastaan, mutta arki pakottaa joskus näihin supernopeisiin ja helppoihin ratkaisuihin. Ja hyvä, että pakottaa, sillä silloin tekee myös poikkeuksia. Siis sellaisia poikkeuksia, joihin ei normaalisti kovin helpolla taipuisi. Tänään tein yhden poikkeuksen käyttämällä valmista Hoisin-kastiketta (Spice Up!) ja vieläpä samaisen kastikepurkin marinadivinkkiä. Positiivinen poikkeus, josta saattaa hyvinkin tulla tapa.

Kahdelle.

 • 400g kanan fileesuikaileita tai sisäfileetä
 • Marinadi:
  • 3 rkl Hoisin-kastiketta
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 rkl ruokaöljyä
 • Lisäksi:
  • n. 1 dl kastiketta
  • 2-3 rkl vettä
  • Tuoretta chiliä viipaloituna
  • Seesaminsiemeniä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Lisää kanat joukkoon ja sekoittele hyvin. Paista keskilämpöisellä pannulla noin 5 minuuttia tai kunnes kanat ovat kypsiä. Lisää mukaan kastiketta ja muutama ruokalusikallinen vettä. Anna kuplia hetki. Koristele chilillä ja seesaminsiemenillä. Syö sellaisenaan tai keitä kaveriksi riisiä. Toimii muuten hyvin myös naudansuikaleiden kanssa.

P.S. Hoisin-kastike on helppo tehdä myös itse. Tässä on yksi hyvä resepti, jota meillä on joskus käytetty: Homemade Hoisin Sauce

Previous Post Next Post

You Might Also Like