Kastikkeet, Salaatit

Ihana kvinoa-tahinisalaatti

”Rakastu vegeen” on ollut jo usean viikon ajan teemana ruokarintamalla. Meillä siihen rakastumiseen ei ole annettu mahdollisuutta, mutta ideoita omaan tekemiseen sen sijaan olen poiminut ahkerasti. Tässä salaatisssa kaiken ydin on ihastuttava Tahini-kastike, joka koukutti kerta heitolla ainakin kokkaajansa. Idea on Ruoka&Viini -lehdestä (6/2016), josta nappasin monta muutakin ajatusta uusien reseptien kehittelemiseen. Vegeä meillä ei tästäkään syntynyt, mutta kuitenkin terveellinen vaihtoehto perjantaiseen lounashetkeen. Kokeilkaa ja varioikaa salaatista juuri omaan hetkeen sopiva…

Kahdelle-kolmelle.

 • Kastike:
  • 2 rkl sitruunan mehua
  • 1 rkl Tahinia
  • 2 tl Dijon-sinappia (kokojyvä)
  • 1 valkosipulinkynsi murskattuna
  • Hyppysellinen sormisuolaa
  • n. 2-3 rkl vettä
 • Salaatti
  • Kvinoaa (ohjeen mukaan kahdelle keitettynä)
  • 100-150 g lehtikaalta (keskiruodot poistettuna ja pieneksi revittynä)
  • 1 prk tonnikalaa (esim. sitruuna-pippuri -maustettua)
  • Fetajuustoa
  • Punasipulia
  • Tarjoiluun sormisuolaa ja mustapippuria

Aloita laittamalla kvinoa kypsenemään ohjeen mukaan. Sekoita kaikki kastikeen ainekset keskenään ja laita maustumaan viileään. Kastikkeen koostumusta voit säädellä veden määrällä. Salaatin voit koota haluamistasi raaka-aineista. Sekoita vain jäähdytetty kvinoa ja kastike salaatin joukkoon huolella ja mausta tarvittaessa. Näillä meidän kaapista löytyneillä aineksilla syntyi huippu herkullinen ja se terveellinen vaihtoehto.

Previous Post Next Post

You Might Also Like