Lihat, Pääruoat

Possu Bo ssäm

Minä olen rakastunut mausteisiin itämaisiin ruokiin. Haen intohimoisesti uusia ideoita ja kokeilen epäröimättä uusia makuja maailmalta. Nyt vuorossa on tuhti ja tulinen korealainen. Hauska sormiruoka, joka tarjoillaan kevyesti salaatinlehdeltä. Valmistus on helppo mutta vaatii aikaa.

Niin siis mikä ihmeen Bo ssäm??? Taitaa tosiaan ihan yksinkertaisuudessaan tarkoittaa korelaista ruokaa, joka tarjoillaan salaatinlehdeltä ja syödään käsin.

Noin Neljälle

Possu:

  • 1 kg luutonta ja nahatonta possunkylkeä. Minä käytin kassleria koska kylkeä ei ollut saatavilla. Kassler toimi ihan erinomaisesti.
  • Kourallinen merisuolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1-2 rkl korianterin siemeniä

Etikkakurkku

  • Puolikas kurkku
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl riisi- tai omenaviinietikkaa
  • 1 tl suolaa

Lisäksi Cosmopolitan tai sydänsalaattia

Itse tehtyä chilimajoneesia (ohje löytyy kastikkeista):

tai

  • 1-2 dl hellmans majoneesia
  • 1 rkl Sriracha chilikastiketta
  • Kevätsipulia tai purjoa suikaleina
  • Korianteria silputtuna maun mukaan

Valmista liha

Mausta liha jo edellisenä iltana. Kuivaa liha ja hiero mausteet lihan pintaan. Siirrä pieneen uunivuokaan, peitä vuoka kelmulla ja siirrä jääkaappiin maustumaan yön yli.

Seuraavana aamuna kaada kertynyt neste pois ja nosta n 225 asteiseen uuniin noin tunnin ajaksi, laita folio päälle, ettei neste pala/kuivu. Puolen tunnin jälkeen valele lihaa kertyneellä liemellä. Tunnin jälkeen alenna lämpötilaa 120 asteeseen. Ja jatka paistamista vielä vajaan tunnin verran. Nosta liha jäähtymään ja kun liha ei ole enää kuuma, laita folioon ja siirrä jääkaappiin. Lihan tulee olla kauttaaltaan jäähtynyt ja kovettunut. Sillä aikaa valmista kurkkulisäke.

Leikkaa kurkun keskusta ja paloittele puolikuiksi. Mausta sokerilla, etikalla ja suolalla. Laita jääkaappiin ja anna maustua vähintään tunti tai jopa seuraavaan päivään.

Leikkaa jäähtyneestä lihasta ohuita viipaleita. Kuumenna (valurauta)pannu tai grilli ja paista viipaleita parin minuutin ajan, kunnes liha on ruskistunut. Ripottele päälle sormisuolaa ja hienonnettua korianteria.

Pese salaatin lehdet. Sekoita majoneesin joukkoon chilikastike. Kokoa salaatinlehdelle possua, majoneesia, kurkkua ja kevätsipulia. Syö käsin!

Alkuperäinen resepti: Pirkan kevät 2015 lehdestä.

Previous Post Next Post

You Might Also Like