Kalat, Pääruoat

Kulhosushi

Kulho on tämän päivän ruokatrendi. On ollut jo pitkään. Ensimmäisenä taisi tulla Sushi kulhossa. Siitä tosin on jo parisen vuotta aikaa. Minä olen siis pahasti myöhässä tätä kulhoa kokatessa. Olen tällä välillä miettinyt mikä näissä kulhoissa oikein kolahtaa? Ihan kuin ruoka maistuisi jotenkin paremmalta kulhosta haarukoituna. Ei maistu, mutta helpommaksi se saattaa ruoanlaiton tehdä. Kulhosushia kutsutaankin laiskan kokkaajan Sushiksi. Ja ihan syystä. Tämä kulho on nimittäin hävyttömän helppo kokata. Ei tarvitse kuin kerätä omat Sushi-suosikit samaan kulhoon, ja nautiskella wasabin ja soijan kera. Helppoa ja hyvää. Ja maistuu ihan Sushilta. Tässä meidän versio.

Kahdelle.

 • Riisi (minä käytin Basmatiriisiä, käytä mahdollisuuksien mukaan oikeaa sushiriisiä):
  • 1,5 dl riisiä
  • 3 dl vettä
  • 3rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa
 • 400-500 g mahdollisimman tuoretta lohifileetä
 • 1/2 kurkku
 • 2 porkkanaa
 • 1 avocado
 • 1 tuore chili
 • 1-2 arkkia merilevää
 • Seesaminsiemeniä
 • Tarjoiluun:
  • Sushi-inkivääriä
  • Wasabia
  • Soijaa

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita toiseen kattilaan riisiviinietikka, sokeri ja suola, ja kiehauta kunnes suola ja sokeri on sulanut. Kaada ”kastike” kypsän riisin sekaan. Sekoittele ja anna jäähtyä.

Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa kuutioiksi. Suikaloi kurkku ja porkkanat sekä leikkaa avocado viipaleiksi. Murenna meräleväarkki ja viipaloi chili. Kokoa kaikki raaka-aineet kulhooon, pohjalle riisi. Ripottele päälle seesaminsiemeniä. Laita tarjolle inkivääriä, wasabia ja reilusti soijaa. Herkuttele raikkaan valkoviinin kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like