Salaatit

Tabbouleh-salaatti

Tällä viikolla olen suunnitellut, suunnitellut ja suunnitellut. Ahkeran suunnittelun taustalla on Pikku Jiin sairastelu ja syksyn ensimmäiset kunnnon sateet. Sisä- ja suunnitteluhommiksi tekeminen siis jäänyt. Toisaalta hyvä niin, sillä tämän suunnittelun tuloksena on syntynyt pino erilaisia todo-listoja. Työlistaa, tutkintolistaa, ruokalistaa, rapujuhlalistaa, juoksureenilistaa, blogin julkaisulistaa jne. Erilaiset listat pitää pään ja mielen järjestyksessä. Elän ja toimin näiden listojen mukaan. Jos ei jotain asiaa listoilta löydy, sitä asiaa ei tapahdu. Ei tapahdu, koska en todennäköisesti muista mitä piti tapahtua. Mutta ei siis hätää, niin kauan kun nämä listat on kunnossa, asiat suurella todennäköisyydellä hoituu. Tai niin ainakin uskottelen itselleni.

Syksyn osalta blogin todo-listalla ensimmäisenä on tämä raikas, mutta ruokaisa Tabbouleh-salaatti. Tabbouleh on libanonilainen kasvissalaatti, jonka sydämenä on bulgur ja persilja. Lisänä ainakin tomaatti, kurkku ja minttu. Salaatti maustetaan reilulla sitruunalla ja suolalla. Helppoa, hyvää ja nopeaa!

Kahdelle-kolmelle.

  • Bulguria kahdelle keitettynä (2 dl bulguria, 4 dl vettä)
  • 2-3 isoa tomaattia
  • 1/2 pieni kurkku
  • 1/2 punttia persiljaa (vähintään)
  • Kourallinen minttua
  • 1 sitruunan mehu
  • Vajaa 1/2 dl hyvää oliiviöljyä
  • Sormisuolaa
  • Mustapippuria
  • Fetajuustoa

Keitä bulgur ohjeen mukaan ja jäähdytä.

Poista tomaateista ja kurkusta sisukset, leikkaa pieniksi kuutioiksi. Hakkaa yrtit silpuksi (persiljaa pitää olla reilusti). Sekoita tomaatit, kurkut, yrtit ja bulgur keskenään. Purista mukaan sitruunanmehu ja lisää oliiviöljy. Mausta sormisuolalla ja mustapippurilla. Murustele päälle fetajuustoa. Maistele ja mausta tarvittaessa lisää. Maun tulee olla reilusti sitruunainen.

Vinkki: voit korvata bulgurin sesongin mukaan kukkakaalella!

Previous Post Next Post

You Might Also Like