Jälkkärit

Kahden raaka-aineen nutellakakku

Viimeisimmässä jälkkäribloggauksessa ihmettelin miten joku ihminen (eli minä) voi epäonnistua neljän raaka-aineen jälkiruoassa. Tällä kertaa päätin kokeilla voinko epäonnistua, jos puolitan raaka-aineet neljästä kahteen. Helpolla matiikallahan myös riski epäonnistumiseen pitäisi pienentyä puoleen. Vai pitäisikö…

Puolittui tai ei, niin yhtään isompaa riskiä en kuitenkaan uskaltanut ottaa. Olihan kylässä molemmat isosiskot. Siis sellaiset ihanat siskot, jotka ovat itse syntyneet kaulimet käsissä. Niistä käsistä nimittäin priimaa pukkaa joka kerta, kun jauhopussi pölähtää. Toisin kuin minulla. Pientä painetta siis pukkasi siskojen edessä. Siksi päädyin kokeilemaan tätä kahden raaka-aineen nutellakakkua. Huikea reseptilöytö, yksinkertainen ja lähes riskitön. Valkuaiset vaahdoksi, ainekset sekaisin ja uuniin. Naurettavan helppoa ja hyvää. Eikä aineksia epäonnistumiseen juurikaan ole.

  • 5 kananmunaa
  • 1 prk Nutellaa (350g)
  • Lisäksi tarjoiluun vaniljakastiketta/vaahtoa

Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (20cm). Kuumenna uuni 175 asteeseen. Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset nutellaan, voit tarvittaessa hieman lämmittää nutellaa juoksevammaksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele se nutellaseoksen sekaan varovasti muutamassa erässä. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa noin puoli tuntia. Jäähdytä ja laita jääkaappiin tekeytymään ainakin muuutamaksi tunniksi, mielellään yön yli. Tarjoile vaniljakastikkeen ja hyvän shampanjan tai kahvin kera.

Alkuperäinen resepti: Hs.fi/kiusauksessa

Previous Post Next Post

You Might Also Like