Salaatit

Kirpeä possunuudelisalaatti

Kotiäidin lounashetki on yhtä kuin pienen herran unihetki. Todennäköisesti päivän tähtihetkiä molemmille. Raikas possunuudelisalaatti, kuppi vahvaa kahvia ja pala tummaa suklaata. Ja täydellinen hiljaisuus. Todellinen kotiäidin tähtihetki siis. Ja aikaa tähän hetkeen kului vain reilu puoli tuntia. Vielä siis ehtii vaikka vähän töitä, kotitöitä ja kuulumisten vaihtoa. Ja jos aikaa jää, niin toinen kuppi kahvia ja pari palaa ”kerta kiellon päälle” -suklaata takaavat hyvän maun loppupäivän puuhasteluille. Salaattiakin jäi sopivasti illan herkutteluun.

Arjen herkullisia tähtihetkiä muillekin kuin meille kotiäiteille!

Kolmelle-neljälle.

 • Salaatti:
  • 1 ps jääsalaattia tai muuta rapeaa salaattia
  • 1/2 kurkku (sisus poistettuna)
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 kesäsipuli varsineen
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2 ruukkua minttua
  • Kourallinen kevyesti suolattuja cashewpähkinöitä
  • 50-100g lasi- tai riisinuudeleita
 • Possu:
  • 400g possun suikaileita tai fileetä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • n. 3-4 cm pala inkivääriä raastettuna
  • 1-2 mietoa chiliä
  • 1 limen mehu
  • 1 limen raastettu kuori
  • 3 rkl kalakastiketta
  • 1-2 tl suolaa, lisää maun mukaan
  • Rypsiöljyä paistamiseen

Kypsennä nuudelit ohjeen mukaan ja huuhtele huolellisesti kylmällä vedellä, jätä valumaan lävikköön. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatti laakealle vadille. Kuori ja viipaloi kurkku ja porkkanat. Silppua sipuli sekä yrtit ja nostele ainekset salaattipedin päälle. Lisää pähkinät ja sekoittele varovasti.

Valmista possu. Viipaloi valkosipuli ja chili, ja kuori ja raasta inkivääri. Raasta lisäksi limen kuori. Leikkaa possu pieniksi kuutioiksi, jos käytät fileetä. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota valkosipulit ja chili kevyesti. Lisää possu ja suola, ja paista kypsäksi. Lisää pannulle inkivääri, kalakastike ja limen mehu ja kuori. Sekoittele huolella. Anna jäähtyä ja maustua noin viisi minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa lisää. Kaada possu liemineen salaatin sekaan ja lisää nuudelit. Sekoittele ja tarjoile heti!

Alkuperäinen resepti: Kokit ja Potit

Previous Post Next Post

You Might Also Like