Pastat ja risotot

Paras pasta – Valkosipuli-sitruunapasta

Helpoin pasta, nopein pasta, maukkain pasta. Yksinkertaisesti (toistaiseksi) Bistron paras pasta! Ansaitsee todellakin kaikki mahdolliset suprlatiivit. Tein tämän kahdelle, mutta söin yksin. Sen verran hyvää oli! Jälkeenpäin todistelin itselleni hiilareiden suurta tarvetta maraton-projektia varten. Tosin se projekti vain etenee huomattavasti paljon hitaammin kuin tämä hiilareiden mättäminen. Ei se mitään, pasta sentään maistui ihanan kevyeltä ja super-raikkaalta. Energiaa ainakin on nyt varastoitu oikein huolella…

Idean nappasin Vapun kirjasta, mutta toteutin jääkaapin jämistä kesälomareissun lähtöaamuna. Tee reilumpi annos, jos haluat tarjota muillekin!

Kahdelle(-yhdelle).

 • 4 valkosipulinkynttä
 • 1 tuore chili
 • 1 sitruuna (kuori+mehu)
 • 1 paahtoleipä rapeaksi paahdettuna
 • Kesäsipulin vartta (pari kourallista)
 • Kourallinen fetajuustoa murennettuna
 • 1 rkl voita
 • Loraus oliiviöljyä
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Täysjyväspaghettia tai pastaa

Laita pastavesi kiehumaan. Muista kunnon suola ja reilu vesi. Paahda leipä rapeaksi. Pilko valkosipulit, chili ja sipulinvarsi. Murenna fetajuusto ja leipä sekä raasta sitruunankuori. Laita pasta kiehuvaan veteen. Valmista pastan kiehuessa kastike. Laita pannulle reilu nokare voita ja loraus oliiviöljyä, ja kuulota siinä valkosipulit ja chili. Varo polttamasta! Lisää joukkoon leipä, sipulinvarret, sitruunankuori ja osa fetajuustosta. Sekoittele hetki. Purista mukaan sitruunanmehu. Valuta pasta ja lisää kastikkeen joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Koristele halutessa fetajuustolla, sipulinvarsilla ja leipämurulla. Yritä syödä ahmimatta…

Previous Post Next Post

You Might Also Like