Kalat, Pääruoat

Grillattu Misolohi

Meillä on syöty näin kesälläkin. Ja syöty onkin oikein huolella. Ollaan myös juotu siinä syömisen ohella. Ollaan siis syöty ja juotu hyvin, vaikkei se täällä Blogin puolella ole näkynytkään. Kesälomareissut on tehty ja iso osa kesävieraistakin kestitty. Onneksi on vielä paljon kivaa tiedossa; lisää vieraita, vähän juhlia ja todennäköisesti paljon myös kuplia. Onhan rapukausikin jo virallisesti startattu. Näitä kivoja hetkiä odotellessa, maistellaan (ainakin) tätä maukasta Björckin Misolohta.

Kolmelle-neljälle.

 • 700-800g lohifileetä
 • Marinadi
  • 3 rkl misotahnaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl soijaa
  • 2 rkl valkoviiniä
  • 1 rkl miriniä
  • 2 tl hunajaa
 • Chiliä
 • Kesäsipulin vartta

Leikkaa lohi kolmeen tai neljään osaan. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita lohet laakeaan astiaan ja kaada marinadi päälle. Jätä marinoitumaan viileään 1-2 tunniksi. Pyyhi enimmät marinadit pois ja laita lohipalat kuumaan grilliin, ensin nahkapuoli alaspäin. Grillaa noin 3-5 minuttia riippuen lohen paksuudesta. Käännä ja grillaa myös toiselta puolelta suurinpiirtein saman verran. Lohi saa jäädä keskeltä reilusti roseeksi. Koristele tuoreella chilillä ja kesäsipulin varrella. Tarjoile soijan ja haluamasi lisukkeen kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like