Alkuruoat, Kalat, Pääruoat

Lohipoke

Bongasin Poken ensi kertaa Ruokaa ja Viini -lehdestä toukuussa lentomatkalla Wieniin. Ihan vähän ja salaa aloin odottamaan kotiinpaluuta, Pokea oli päästävä testaamaan ja pian. Onneksi Wien oli niin valloittava, Sacher herkullista ja Seura täyttä priimaa, että kotiinpaluun odottaminen jäi hyvin hetkelliseksi.

Kuuleman mukaan Poke on trendiherkku Hawaijilta, jossa se valmistetaan tuoreesta tonnikalasta ja makeasta maui-sipulista. Meillä kala vaihtui loheen ja makean sipulin korvasi hopeinen versio. Ei ehkä ihan autenttista, mutta äärimmäisen herkullista. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, joko alkuruokana tai riisin kanssa pääruokana. Helppo ja nopea resepti etenkin graavilohen ja Sushin ystäville!

Kahdelle-kolmelle.

  • 500 g ruodotonta lohifileettä
  • 1 pieni hopeasipuli
  • Kevätsipulin vartta (2-3)
  • 1 valkosipulinkynsi
  • n. 2 rkl paahdettua seesamiöljyä
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • n. 1/2 dl vähäsuolaista soijaa
  • n. 1/2 rkl chilihiutaleita
  • Pieni kourallinen pähkinöitä, esim. cashew
  • (Sormisuolaa)

Aloita poistamalla lohesta nahka. Leikkaa lohi pienen nopan kokoisiksi kuutioiksi. Viipaloi hopeasipuli ja valkosipuli ohuiksi viipaleiksi. Hienonna sipulinvarret. Paahda seesamiöljy ja siemenet pannulla kullanruskeiksi. Yhdistä kulhossa paahdettu öljy siemenineen, soija ja chilihiutaleet. Nosta lohet ja sipulit kulhoon ja sekoita hyvin. Anna maustua n. 5-10 min. Murskaa pähkinät ja heitä Poken päälle. Ripottele mukaan sormisuolaa. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa lisää. Tarjoile joko sellaisenaan tai riisin kera. Äläkä missään nimessä unohda raikasta valkoviiniä!

Previous Post Next Post

You Might Also Like