Lihat, Pääruoat, Pastat ja risotot

Pasta Vindaloo

On(ko) siis kevät!? Eilen ainakin ulkona oli reipas raekuuro ja hyytävä tuuli. Jääkaapista löytyi paketti jauhelihaa ja mahassa oli kurniva nälkä. Teki todellakin mieli vetää villasukat jalkaan lenkkitossujen sijaan. Ja vedinkin. Ja viltin vielä niskaan. Lenkki siis jäi, mutta tilalle sain mieltä lämmittävän Pasta Vindaloon. Annoksesta kehittyi vähän vahingossa hauska fuusioruoka, jossa iloisesti sekoittuu keskenään pieni pala Italiaa ja isompi Intiaa. Santsikierros toisensa perään varmisti tukevan tankkauksen tämän päivän juoksulenkkiä varten.

Kolmelle tai neljälle.

 • 400g naudan jauhelihaa
 • Maustetahna:
  • 3 salottisipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • Pala inkivääriä (3-4 cm)
  • 1 isohko paprika
  • Kourallinen tuoretta basilikaa
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 prk tomaattipyrettä
  • 1 tl garam masalaa
  • 1 tl kurkumaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • 0,5-1 tl cayennepippuria
  • 0,5-1 dl öljyä
 • 4-5 dl kanalientä
 • 3-4 rkl soijaa
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Pastaa haluamasi määrä

Koko homman juju on maustetahnassa, joten aloita valmistaminen siitä. Kuori ja viipaloi sipulit ja inkivääri. Leikkaa paprika pienemmäksi. Laita kaikki raaka-aineet syvään kulhoon. Lisää myös etikka, tomaattipyre, basilika, öljyä sekä kaikki mausteet. Surauta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää tarvittaessa öljyä.

Lorauta pannulle öljyä ja kuullota maustetahnaa keskilämmöllä parin minuutin ajan. Nosta hieman lämpöä, lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Lisää sitten kanaliemi, kiehauta ja alenna lämpöä takaisin keskilämmölle. Anna kiehua kannen alla vartin ajan, jonka jälkeen ota kansi pois, laske lämpöä ja jatka porisuttamista kunnes kastike saostuu ihanan paksuksi, n 20-25 minuuttia.

Keitä pasta kastikkeen valmistumisen aikana. Muista jälleen reilu suola, vielä reilumpi vesi ja al dente. Lopputulos on ainakin lähellä Italiaa. Tarjoile juustoraasteen, basilikan ja soijan kanssa.

P.S Voit varioida Vindaloota moneen makuun…kanalla, possulla tai vaikka äyriäisillä. Lisukkeeksi esim. riisiä, nuudeleita, salaattia tai Naan-leipää. Päätä itse!

Previous Post Next Post

You Might Also Like