Jälkkärit

Valkosuklaamousse

Eka kerta meni reisille. Niin käy usein. Ainakin minulle, kun jälkkäreistä puhutaan. Mutta miten voi ihminen epäonnistua neljän raaka-aineen jälkiruoassa?! Ja vielä sellaisessa, jossa vaikeusasteeksi on valittu ”helpohko”! En tiedä minäkään, mutta mahdollista se on. Pari viikkoa sitten Espoon vieraiden odotellessa jälkiruokaa, jouduin jälleen toteamaan, etteivät jälkkärit todellakaan ole minun juttu. Vartin vatkaamisen jälkeen kauhoin epämääräisen möykkyisen massan suoraan roskikseen ja jätin vieraat kylmästi ilman jälkiruokaa. Silloin kuitenkin päätin, että periksi ei anneta. Joskus vielä minäkin onnistun. Päätin myös, että jatkossa kaikki ekat kerrat on hyvä kokeilla ilman yhtäkään vierasta. Se on reilua ainakin niitä vieraita kohtaan.

Periksi ei siis annettu ja pari viikkoa myöhemmin onnistuin. Täydellisesti. Tuoreiden mansikoiden kanssa valkosuklainen mousse suorastaan suli suuhun. Kippo oli hetkessä lusikoitu tyhjäksi. Ja koska vieraita ei ollut paikalla, jäi itselle reilusti enemmän.

Neljälle-viidelle.

  • 160-170g valkoista suklaata
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 liivatelehti (+pari tl kuumaa vettä)

Laita liivatelehti kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa. Suklaan sulaessa, vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Yhdistä valkuaisvaahto suklaan sekaan varoen. Purista liivatelehti kylmästä vedestä ja liuota se pieneen määrään kuumaa vettä. Sekoita hyvin mukaan suklaaseokseen. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja kääntele suklaaseoksen sekaan. Annostele jälkiruokakippoihin ja laita hetkeksi jääkaappiin tekeytymään. Tarjoile sesonkiin sopivien marjojen kanssa. Ei oikeasti ole vaikeaa!

Alkuperäinen resepti: Jari Lahdenoja, Aleksi Lahdenoja, Miikka Väisänen, Copas y Tapas erilaisia tapoja

P.S. Edellinen jälkkäribloggaus on viime vuoden lokakuulta, ups…

Previous Post Next Post

You Might Also Like