Jälkkärit

Mustikkainen Lemon posset

Pyhä yksinkertaisuus! Lemon possetista tuli ensimmäisen kokeilukerran jälkeen yksi luottojälkkäreistä. Järkyttävän helppo, mutta herkullinen annos. Se on myös todellinen trendijälkkäri ja takuuvarma aterian lopetus, josta vieraat sinua kiittävät. Sitruuna tekee annoksesta raikkaan ja kevyen oloisen, vaikka annos onkin ihanan kermainen. Kaiken kruunaa tuoreet marjat. Minä tarjoilin possetin kesällä mansikoiden kera, eiliseen syksyiseen iltaan sopi hyvin tuoreet mustikat. Ohje on napattu Vappu Pimiältä, joka kannustaa myös rapeiden kaurakeksien tekoon. Joskus vielä kokeilen niitäkin.

Neljälle.

  • 3,3 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 dl sitruunanmehua
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Kiehauta kerma ja sokeri keskenään, varo polttamasta pohjaan. Lisää joukkoon sitruunan mehu ja kuori ja sekoittele. Kaada annoskuppeihin ja laita peitettynä tekeytymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin 4 tuntia. Tarjoile haluamasi lisukkeiden kanssa tai lusikoi ihan sellaisenaan.

Alkuperäinen resepti: Vappu Pimiä, Vapun reseptikirja

Previous Post Next Post

You Might Also Like