Jälkkärit

Pannacotta

Myönnän viimeistään nyt, että jälkkärit eivät kuulu vahvuuksiini. Ei siksi, ettenkö niistä pitäisi, vaan siksi, että minua vaivaa laiskuus. Siksi yleensä etsin ja valitsen ne helpoimmat ohjeet. Ne muuten useinmiten ovat myös niitä herkullisimpia. Vielä jos jälkkärin voi valmistaa hyvissä ajoin ennen h-hetkeä, niin ohje valikoituu takuuvarmasti omalle suosikkilistalleni. Pannacotta on yksi niistä. Helppo ja ihanan pehmeä kermainen vanukas, joka ei petä ketään, koskaan. Makua voi helposti varioida marjojen ja hedelmien avulla. Tämän pannacottan pohjalle piilotin reilun lusikallisen lakkahilloa, nam!

Ohje on muuten niin helppo, että sen todennäköisesti muistaa ensimmäisen kerran jälkeen ulkoa.

Neljälle-kuudelle.

  • 5 dl kuohukermaa
  • 1 vaniljatanko
  • 1/2 dl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet suoraan kattilaan. Lisää myös halkaistu vaniljatanko, kerma ja sokeri. Kiehauta muutaman minuutin ajan. Varo, ettei kerma ota kattilan pohjaan. Ota kattila pois liedeltä, tanko pois kattilasta ja lisää liivatelehdet, sekoittele kunnes ovat sulaneet kerman joukkoon. Kaada annoskulhoihin, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa vähintään parin kolmen tunnin ajan. Tarjoile marjojen tai hedelmien kera.

Previous Post Next Post

You Might Also Like