Lihat, Pääruoat

Morning Glory ja paahdettua härkää

Morning Glory ja paahdettu härkä vei minut ihan ensimmäisiä kertoja itämaiselle tielle. Ja sille tielle jäin. Björckin johdattelemana tietenkin. Annos kuuluu ehdottomasti luottoruokiini. Valmistan tämän etenkin silloin, kun haluan makuhermoja kuumottavaa ja mieltä lämmittävää ruokaa. Tai vain kerätä kehut ja kiitokset vierailta. Helposti ja nopeasti tietenkin. Tämä resepti on ollut paljon kysytty. Nyt on hyvä hetki jakaa se myös täällä teille testattavaksi, sillä maut sopivat erityisen hyvin kirpeisiin pakkasiltoihin. Toivottavasti maistuu, ja ehkä kehujakin kertyy!

Kahdelle-kolmelle.

 • n 400-500g naudan sisäfilettä
 • 1 valkosipulin kynsi ohueksi viipaloituna
 • 2-3 cm pala tuoretta inkivääriä ohueksi viipaloituna
 • 1 tuore chili viipaloituna (poista siemenet, jos haluat vähemmän tulista)
 •  n 200g tofua
 • 1 rkl chilitahnaa (Sambal Oelek on hyvä)
 • 1 rkl sokeria
 • 2-3 rkl soijaa
 • n 500g kiinankaalta (tai paksoita)
 • 1 ruukku korianteria tai muuta haluamaasi tuoretta yrttiä (tai vesikrassia)
 • n 1/2 dl vettä
 • Suolaa
 • Mustapippuria

Murskaa tofu kulhoon, ja lisää sokeri, soija ja chilitahna. Sekoittele tasaiseksi. Viipaloi tai pilko valkosipuli, inkivääri ja chili. Suikaloi kiinankaali ja revi yrtit. Leikkaa liha suuhun sopiviksi paloiksi ja paahda nopeasti kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Lisää chili, valkosipuli, inkivääri sekä kiinankaali ja yrtit. Sekoittele hetki. Lisää vielä tofutahna ja vesi, ja anna porista pienen pieni hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Suolan määrää voit hyvin säädellä myös soijalla. Tarjoile vaikkapa riisin kera.

Alkuperäistä reseptiä olen joutunut käsittelemään kovallakin kädellä, kun mm. paksoit ja vesikrassit uupuu meidän valikoimasta. Alkuperäinen resepti siis: Tomi Björck, Huippukokin kotiruokaa 1.

Previous Post Next Post

You Might Also Like