Lihat, Pääruoat

Sloppy Joe -Burger

No nyt on oikeeta Amerikan meininkiä parhaimmillaan. Idean nappasin Etiketistä (1/2016), kastikkeen varioin enemmän meidän makuiseksi. Mahtavan tuhti jauhelihakastike Worchester-kastikkeella maustettuna korvaa Sloppy-Joessa perinteikkään pihvin. Kastike tekee Burgerista ihanan mehevän eikä taatusti jätä ketään kuivaksi, kauhot vain kastiketta sämpylöiden väliin reilulla kädellä. Lisätäytteiksi käy kunnon cheddar-juusto, majoneesi, salaatinlehdet, tomaatti tai paprika ja punasipuli. Päätä itse! Tarvittavaa potkua saat jalapenoista. Hörpi juomaksi asiaankuuluvasti vaikka Budweiseria. Ensimmäisen Burgerin jälkeen oli lähes pakottava tarve saada lisää, kerta kiellon päälle ja järkyttävä ähky.

Neljälle (tai kolmelle nälkäiselle).

Kastike:

 • 400g naudan jauhelihaa
 • 1/2 pkt pekonia
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1 lihaliemikuutio
 • 1-2 rkl Worchester-kastiketta
 • 3 rkl ketsuppia
 • 1 prk paseerattua tomaattia
 • n. 1 dl vettä
 • Suolaa
 • Mustapippuria

Lisäksi:

 • Hampurilaissämpylöitä
 • Majoneesia
 • Cheddar-juustoa
 • Salaatinlehtiä
 • Tomaattia
 • Paprikaa
 • Kevätsipulia
 • Jne.

Valmista kastike. Leikkaa pekonisiivut pienemmäksi ja paista kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Hakkaa sipulit ja valkosipulit pieniksi ja lisää pannulle pekonin joukkoon. Kuullota hetki. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Heitä mukaan lihaliemikuutio ja vesi, anna kuution liueta. Lisää paseerattu tomaatti ja mausta ketsupilla, Worchester-kastikkeella ja mustapippurilla. Anna porista miedolla lämmöllä noin vartin ajan, jotta kastikkeesta tulee tarpeeksi sakeaa. Maista ja mausta lisää.

Paahda sämpylät joko uunissa tai paahtimessa. Kokoa Burgerit haluamallasi lisukkeilla siten, että reilu kauhallinen kastiketta tulee päällimmäiseksi. Järkyttävän hyvää!

Previous Post Next Post

You Might Also Like