Kanat, Pääruoat

Pad Thai kanalla

Tästä se lähtee! Nimittäin maratonprojekti nro 8. Ensimmäinen juoksulenkki on takana sitten Espanjan reissun. Pakko myöntää, että paljon on vielä töitä tehtävä ja kilometrejä juostava ennen kalkkiviivoille asettumista. Jos ei juoksuseuraksi ilmoittaudu vapaaehtoisesti kukaan, käytän väsytystaktiikkaa mieheeni tai keskimmäiseen siskooni, varokaa vain.

Yksi edellytys jaksamiselle on hyvä ruoka. Paremman mielen lisäksi siitä saa energiaa lenkkipoluille. Lupaan kuitenkin, ettei meillä siirrytä itujen pureskelijoiksi tai rahkan lusikoijiksi. Suolaa, sokeria ja rasvaa ei säästellä, niin kauan kun ne saa makunystyrät twistaamaan suussa. Kaikkia näitä aineita löytyy myös tästä mausteisesta Pad Thaista, eli thaimaalaisista paistetuista nuudeleista. Väsyneelle juoksijalle ihanan hiilaripitoinen, mutta kuitenkin tarpeeksi raikas annos ekan juoksupäivän kunniaksi.

Mallia reseptiin otin Hannan Sopasta sekä Etiketti-lehdestä (1/2016). Valitettavasti kaksi hyvinkin oleellista ainesosaa tästä Bistron reseptistä puuttuu: tamarinditahna ja ne idut:) Hyvää oli niistä huolimatta!

Neljälle.

 • 400g maustamattomia kanansuikaleita (tai 200g jättikatkaravun pyrstöjä)
 • 250g nuudeleita (mielellään riisinuudeleita)
 • 2 salottisipulia
 • 3 valkosipulinkynttä
 • 1 punainen chili (poista siemenet halutessa)
 • 1 pieni kiinankaali
 • 4 kevätsipulin vartta
 • 3 kananmunaa
 • 1 dl ruokaöljyä
 • 2 tl seesamiöljyä
 • 2 dl pähkinöitä (kaikki pähkinät käy, käytin suolattuja cashew-pähkinöitä)
 • (1 dl ituja)
 • Kourallinen korianteria
 • 1 lime

Kastike:

 • 3 rkl kalakastiketta
 • 1 rkl fariinisokeria
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 2 tl chilitahnaa
 • 1/2 limen mehu
 • Käytä chilitahnan tilalla 2 rkl tamarinditahnaa, jos mahdollista

Aloita kastikkeen valmistamisesta. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja laita syrjään odottamaan.

Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Jotta vältyt epämääräiseltä mössöltä, valuta nuudelit kylmän veden alla heti kypsentämisen jälkeen. Tämän jälkeen paista kanat valmiiksi odottamaan.

Hienonna kaikki sipulit, chili ja suikaloi kiinankaali. Murskaa pähkinät pienemmäksi. Kuumenna öljyt pannulla savuavan kuumaksi. Jos ujostelet kuumuuden kanssa, saat taas aikaan mössöä. Lisää pannulle sipulit, chili ja kanat. Paista hetki. Riko joukkoon kananmunat ja paista huolella kokkeliksi, varo polttamasta (älä kuitenkaan laske lämpöä). Lisää sitten valutetut nuudelit mukaan ja jatka paistamista muutama minuutti. Lopuksi lisää kiinankaali ja pähkinät. Sekoittele. Valuta päälle kastike ja maistele. Mausta tarvittaessa lisää. Koristele limelohkoilla ja korianterilla. Haarukoi suuhun oluen tai raikkaan hedelmäisen valkoviinin kanssa.

Previous Post Next Post

You Might Also Like