Salaatit

Ankka-Caesar

Voi mikä onnenpäivä! Ankka oli jälleen saapunut Lidliin. Nämä on niitä Kainuun kotikotin arjen pieniä suuria hetkiä, joista saa halvalla hyvät kiksit. Siinä onnenhetken huumassa hamstrasin ankkaa kärryyn reilusti yli meidän tarpeiden, ihan siltä varalta, että seuraavalla kauppareissulla jään kokonaan ilman. Muutama paketti jäi vielä muillekin ostettavaksi.

Ankasta innostuneena päätin kokeilla Caesar-kastiketta tällä uudella, helpolla ohjeella. Hyvää oli, sekä ankka että Caesar.

Kahdelle.

Ankka:

 • 350g ankanrintaa
 • Sormisuolaa
 • Mustapippuria

Kastike:

 • 1 keltuainen
 • 1 valkosipulinkynsi viipaloituna
 • 1/2 rkl dijonsinappia
 • 1 rkl kalakastiketta
 • Puristus sitruunanmehua
 • 1 dl öljyä
 • 1-2 rkl vettä
 • Mustapippuria
 • 1/2 dl parmesaania hienoksi raastettuna

Lisäksi:

 • Paketti Cosmopolitan salaattia
 • Punasipulia
 • Fetajuustoa
 • Pala parmesaania
 • Kourallinen paahdettuja pinjansiemeniä

Ota ankka huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen valmistamista. Tee nahkapuolelle syvät ristikkoviillot, mutta varo leikkaamasta lihaa. Leikkaa lihasta kalvot huolella pois ja mausta lihapuolen pinta sormisuolalla ja mustapippurilla. Anna maustua kastikkeen valmistamisen ajan.

Valmista kastike. Laita kaikki kastikkeen ainekset parmesaania lukuunottamatta syvään kulhoon ja surauta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi. Lisää parmesaani ja sekoittele. Anna tekeytyä viileässä ankan valmistamisen ajan.

Laita uuni kuumenemaan 160 asteeseen. Laita ankka kylmälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Nosta lämpöä hiljalleen siten, että rasva alkaa ”sulamaan”. Nosta lämpöä kunnes pannu kuumenee kunnolla ja paista nahkapuoli kullanruskeaksi ja rapeaksi. Käännä puolta ja paista lihapuolta vielä hetki, noin minuutin ajan. Nosta ankka uunivuokaan ja kaada rasvat päälle. Työnnä ankka uuniin noin 8-10 minuutiksi. Voit käyttää apuna paistomittaria, sisälämmön tulisi olla 58 astetta. Laita ankka vielä levähtämään folioon ennen leikkaamista. Revi sillä välin salaatti tarjoiluvadille. Leikkaa punasipulit mukaan ja murenna fetajuusto. Paahda pinjansiemeniä hetki kuivalla pannulla. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Leikkaa ankasta mahdollisimman ohuita siivuja ja asettele salaatin päälle. Koristele pinjansiemenillä ja herkuttele.

Alkuperäinen resepti Caesar-kastikkeelle: Mitä tänään syötäisiin

Previous Post Next Post

You Might Also Like