Kalat, Pääruoat

Idän ihmelohi

Tämä ihmeellinen ja erilainen uunilohi on Henri Alenin Vuoden Keittokirjasta varastettu ja hieman meidän makuun tuunattu kalaherkku. Lohi on lähes naurettavan helppo valmistaa, mutta lupaan, että jokainen makunystyrä saa tästä osansa. Henrin kirjaan lohi on nostettu kevätruokiin sen raikkautensa takia, mutta mielestäni se toimii loistavasti vuodenajasta riippumatta. Lisuketta vaihtamalla annoksesta saa sopivan kylmiin pakkaspäiviin tai lämpimiin kesäpäiviin. Me nautiskeltiin lohi lämpimän nuudelisalaatin ja raikkaan valkoviinin kera, nam!

Kahdelle.

  • 500-600g lohifileetä
  • 2 rkl karkeaa merisuolaa
  • Pala tuoretta inkivääriä (n.5 cm)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 tuore chili
  • 2-3 rkl soijaa
  • 1/2 dl ruokaöljyä
  • 1/2 ruukkua korianteria
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa (tai haluamaasi yrttiä)
  • Reilu puristus limen mehua

Suolaa lohi ja anna suolautua viileässä vähintään tunnin ajan. Tee marinadi sillä välin. Kuori ja viipaloi inkivääri. Halkaise chili ja poista siemenet (tai osa) halutessa. Heitä inkivääri, chili ja valkosipulit sekä soija ja öljy kulhoon, ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Lisää mukaan tuoreet yrtit. Tarkista maku ja lisää potkua tarvittaessa. Pyyhi lohesta ylimääräinen suola. Laita lohi uunivuokaan ja sivele marinadia pintaan reilulla kädellä. Kypsennä 160 asteisessa uunissa noin puoli tuntia, lohen paksuudesta riippuen. Tarjoile vaikkapa nuudeleiden tai paistetun riisin kanssa. Hyvää ja helppoa!

Previous Post Next Post

You Might Also Like